'START-UPS'

Reclamadatos tanca una ronda de 100.000 euros

L'empresa ajuda els ciutadans a reclamar les dades personals en poder de les empreses

reclamadatos

reclamadatos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Reclamadatos, una plataforma que permet a l’usuari recuperar el control de les dades personals de forma legal i gratuïta, ha tancat la seva primera ronda de finançament captant un total de 100.000 euros.

Els fons recaptats es destinaran a consolidar el projecte i millorar el producte, incloent la possibilitat de presentar múltiples reclamacions de forma simultània i gestionar la pròpia herència digital, ha destacat l’empresa en una nota.

Notícies relacionades

La ronda ha sigut liderada per la inversió de capital privat d’Alberto Burgueño, soci d’Elipsis Capital i anterior responsable a Espanya de l’àrea de Privacy a KPMG. Al projecte s’hi ha sumat Héctor Pequerul, advocat i anterior ‘senior manager’ de KPMG que, juntament amb Burgueño, ha assessorat els principals operadors espanyols en aquesta matèria durant els últims anys. A més també s’hi han incorporat destacats ‘business angels’ del sector, tals com TPartner i Reus Venture Capital, entre d’altres.

L’empresa va ser fundada el 2018 a Barcelona per Pau Enseñat (conseller delegat de la firma) i Xavier Pes. Coincidint amb l’entrada en aplicació de la nova normativa europea de protecció de dades i amb una inversió inicial de 3.000 euros, el gener del 2019 Reclamadatos va denunciar les principals companyies que operen al mercat espanyol per no atendre aquest tipus de reclamacions previstes en l’esmentada normativa.