NOVA MOBILITAT

Drivy: 'carsharing' sostenible

Drivy disposa de 1.250 cotxes registrats en la seva plataforma a Barcelona

L'objectiu del 2019 és augmentar la flota de vehicles elèctrics

jaume-suol coche

jaume-suol coche

2
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

Drivy farà del cotxe elèctric la seva gran aposta estratègica per al 2019. La firma d’origen francès, la seu de la qual a Espanya està al Pier 01 de Barcelona, confia a reunir una flota de 150 vehicles elèctrics a la capital catalana durant el pròxim exercici.

La firma ofereix un servei de 'carsharing' que propicia el lloguer de vehicles entre particulars i, per tant, arribar a aquesta xifra també dependrà de les persones que es registrin a la plataforma. "Als usuaris que ofereixin el seu automòbil elèctric no els cobrarem la nostra comissió. És la manera amb què intentarem disposar de la flota elèctrica més gran possible”, explica Jaume Suñol, director de Drivy a Espanya.

En el cas dels automòbils amb motor de combustió, la 'start-up' cobra una taxa del 17% sobre el preu del lloguer del cotxe, la companyia que assegura el servei s’embutxaca un 10%, l’empresa d’assistència a la carretera un 3% més i l’import restant va a parar al propietari del vehicle.

Actualment Drivy té un total de 5.500 cotxes registrats a Espanya –cosa que no significa que tots els vehicles estiguin disponibles simultàniament–, 1.250 dels quals es troben a Barcelona. Segons la companyia, un usuari que tingui el seu cotxe sempre disponible per llogar pot ingressar entre 400 i 600 euros al mes, depenent de l’època de l’any. A la plataforma, a més de persones a títol individual que volen obtenir un rendiment econòmic del seu automòbil quan no l’utilitzen, també hi ha petites empreses que disposen de flotes de "3 o 4 cotxes" exclusivament per llogar-los.

El model de 'carsharing' de Drivy és l’anomenat 'round trip', que implica recollir l’automòbil en un punt i tornar-lo al mateix emplaçament. Els terminis del lloguer van des d’un mínim de 12 hores fins a un màxim de 30 dies, el preu per l’ús del vehicle l’estableix el seu propietari i la seva utilització més freqüent és per realitzar desplaçaments interurbans.

Notícies relacionades

La companyia està instal·lant als cotxes de menys de vuit anys registrats a la plataforma la tecnologia Drivy Open –que permet obrir els automòbils mitjançant una ‘app’–, però en la majoria de casos encara és necessari que llogater i arrendatari concertin una cita per realitzar l’entrega de les claus de l’automòbil.

Dels dos milions d’usuaris de Drivy a Europa, 180.000 són a Espanya. La plantilla total de l’empresa està composta per 120 treballadors, mentre que a la sucursal espanyola dirigida per Suñol hi treballen 11 persones, principalment realitzant tasques de màrqueting.