La cúrcuma i el seu alt poder antiinflamatori

És una espècia típica de l'Àsia amb nombrosos beneficis per a la salut

La cúrcuma i el seu alt poder antiinflamatori

La cúrcuma i el seu alt poder antiinflamatori / MARTA JORDI

1
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

La cúrcuma, una espècie típica de l'Àsia, posseeix nombrosos beneficis per a la salut. Per les seves propietats antisèptiques, desinflamatòries i antioxidants és un component habitual en locions, gels i cremes cosmètiques.

A l'Índia, aquesta planta és considerada fonamental i a més té un significat religiós. Fins i tot en algunes zones és tradició aplicar pasta de cúrcuma a la nòvia i al nòvio abans del matrimoni per fer que la seva pell es vegi més saludable i brilli més.

La cúrcuma també destaca per les seves propietats antiinflamatòries, és per això que és una espècia recomanable per a aquells que pateixen artritis, ja que ajuda a calmar el dolor i a eliminar toxines de l'organisme. Per als esportistes també és recomanable, ja que manté les articulacions en perfectes condicions i evita que s'inflamin i facin mal.

Notícies relacionades

A més ajuda a evitar la formació de coàguls de sang, ja que millora la circulació sanguínia i prevé malalties com l'arteriosclerosi. Però no només actua d'aquesta manera a la sang, sinó que també pot millorar el metabolisme dels greixos, perquè ajuda que el fetge funcioni bé i assimili millor aquests nutrients. No hem d'oblidar que pot ser un bon aliat per als diabètics, ja que ajuda a reduir el sucre a la sang.

Pels seus poders antiinflamatoris i cicatritzants, també s'usa per millorar l'aspecte de les estries i les cicatrius. Es poden barrejar quatre cullerades soperes de cúrcuma amb oli corporal i aplicar-ho com un cataplasma a la zona afectada.