En col·laboració amb

Tercera edat

Activitats +65 pel Dia Internacional de les Persones Grans

Els districtes de la ciutat programen un ampli ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra el dia 1 d’octubre des de l’any 1990.

Activitats +65 pel Dia Internacional de les Persones Grans
1
Es llegeix en minuts

Havaneres, balls, caminades, conferències, teatre, cine... i fins i tot un bingo musical: la ciutat s’omple d’activitats especialment dedicades a les persones grans des de finals de setembre fins a mitjans d’octubre per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra cada 1 d’octubre des de 1990, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides el va marcar al calendari.

Aquesta data serveix per evidenciar el canvi demogràfic en la població mundial i la necessitat de crear noves polítiques i programes per a aquest col·lectiu, de 65 anys i més, que a Barcelona representa més del 20% del total de la població. Per fomentar la seva participació, a la ciutat destaquen eines com el pla ‘Barcelona ciutat amigable amb les persones grans 2022-2030’, que versa sobre els punts següents:

            Notícies relacionades

            Per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, els districtes de la ciutat programen una agenda d’activitats molt diversa, que pots consultar a l’enllaç següent: agenda d’activitats del Dia Internacional de les Persones Grans.

            A més, el Consell Assessor de les Persones Grans de Barcelona (CAGG), l’òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona per a les qüestions referents a les persones grans de la ciutat, farà lectura pública del seu manifest amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans el 2 d’octubre, a les 12.00 hores, a la plaça de Sant Jaume.