Orgull LGTBI a Barcelona: activitats en tots els barris

Entre els mesos de maig i juny se celebren dues jornades clau en la lluita pels drets de les persones LGTBI, el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia i el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Orgull LGTBI a Barcelona: activitats en tots els barris
2
Es llegeix en minuts

Entre els mesos de maig i juny se celebren dues jornades clau en la lluita pels drets de les persones LGTBI, el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia i el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Barcelona se suma als actes de reivindicació i celebració amb una àmplia programació que inclou el concert de l’Orgullosa i les activitats que organitzen els districtes i museus de la ciutat per continuar defensant la diversitat sexual i de gènere.

Les activitats que se celebraran entre els mesos de maig i juny sobre la comunitat LGTBI inclouen exposicions, festes, concerts, rutes guiades, tallers, xerrades i projeccions que es portaran a terme tant al Centre LGTBI de Barcelona com en diversos espais públics, equipaments i museus de la ciutat. El punt culminant de la programació serà el 28 de juny amb el concert de l’Orgullosa, que se celebrarà al Moll de la Fusta.

Aquest any, els cartells que donen vida, color i força reivindicativa a les activitats són obra de l’artista lituana Egle Zvirblyte. Les creacions d’aquesta il·lustradora es caracteritzen per ser brillants i acolorides, impactants i irreverents, amb una forta presència dels temes d’identitat, transformació, la connexió humana i el poder de la dona. Les il·lustracions que componen els diferents cartells que ha dissenyat per a la ciutat, que també compten amb el disseny d’Arauna Studio, mostren una Barcelona combativa i compromesa amb la defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI.

Orgull de Barri

La celebració de l’Orgull LGTBI s’estendrà a tots els districtes amb una sèrie d’activitats per celebrar i reivindicar la diversitat sexual, afectiva i de gènere en carrers, places, biblioteques i centres cívics, entre altres espais. Gairebé un centenar d’activitats com concerts, rutes guiades, tallers de ‘drag’, festivals d’arts escèniques, festes, xerrades, gravacions de pòdcast i projeccions de documentals formaran part de la programació de l’Orgull de Barri, que també inclou esdeveniments tan arrelats com la Festa Orgull del Karmel, l’Orgull de la Trini o l’Orgull de Classe a Nou Barris.

L’ampli ventall de propostes sorgeix de l’esforç de les entitats, associacions i equipaments que treballen dia rere dia per defensar els drets LGTBI i lluitar contra la LGTBI-fòbia al terreny comunitari, des de la proximitat i la participació.

Orgull de museus

Notícies relacionades

Un any més, diferents museus de la ciutat tornen a unir-se per reinterpretar les seves col·leccions en clau LGTBI. Amb exposicions, visites guiades i tallers, es proposa una mirada des de la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com la natura, els esports i la creació artística.

Concert de l’Orgullosa

Per segon any consecutiu, la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI conclourà amb un gran concert que tindrà lloc a la nit al Moll de la Fusta. Durant els pròxims dies es donaran a conèixer els artistes que formaran part d’un esdeveniment per defensar i celebrar la diversitat, l’amor, les dissidències, les corporalitats diverses i l’orgull del col·lectiu LGTBI.

Temes:

Barcelona