En col·laboració amb

Sostenibilitat

Sancions a comerços per la gestió incorrecta dels residus

S’ha iniciat el procediment per sancionar, amb multes de 300 euros, els establiments comercials que gestionen incorrectament els residus que generen, malgrat haver-ne sigut informats prèviament

Quan els comerços no segueixen el sistema de recollida de residus que els correspon, acaben desbordant els contenidors de recollida domèstica

Sancions a comerços per la gestió incorrecta dels residus
1
Es llegeix en minuts

Durant el mes de setembre es van inspeccionar els comerços de cinc districtes on s’havia portat a terme una campanya informativa sobre la gestió dels residus comercials. Dels 732 comerços visitats, el 34,4% no gestionava correctament els residus. Ara s’inicia el procediment per sancionar aquests comerços amb multes de 300 euros.

Campanya informativa abans de l’inici de les sancions

Durant el mes de març, equips d’informadors van visitar els establiments comercials per explicar-los de quina manera han de gestionar els residus (horaris, dies, llocs on dipositar-los) i comunicar-los la prohibició d’abandonar els residus a la via pública. En total es van fer 40.000 visites als districtes de la primera fase del desplegament del servei de neteja Cuidem Barcelona (Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí).

Notícies relacionades

Actualment, està en marxa una nova campanya informativa sobre els residus comercials a la resta de districtes, on s’ha iniciat la segona fase del desplegament del contracte de neteja: Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Les actuacions per consolidar la correcta gestió dels residus comercials formen part de la campanya de corresponsabilització del pla Cuidem Barcelona.