En col·laboració amb

Transformació

El Port Olímpic participarà en el Saló Nàutic de Barcelona

El Port Olímpic participarà en el Saló Nàutic de Barcelona
3
Es llegeix en minuts

El Port Olímpic de Barcelona participarà per primera vegada des que l’ajuntament en va assumir la gestió en el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, 60a edició que tindrà lloc al Moll de la Fusta del 12 al 16 d’octubre. Ho farà amb un estand propi de 150 metres al Moll de la Fusta, dedicat a fer conèixer el projecte de transformació en què està immers, que es porta a terme amb el lideratge de Barcelona de Serveis Municipals (BSM) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona. 

L’equipament avança amb pas ferm cap a la celebració de la 37a Copa Amèrica de Vela, que tindrà lloc a la capital catalana l’any 2024. Amb aquest esdeveniment a l’horitzó, l’objectiu és que el Port Olímpic es converteixi en un espai compromès amb la ciutadania, on l’economia blava, la nàutica, la gastronomia i el mar en siguin l’epicentre de l’activitat econòmica i social.

Una nova finestra al mar i a l’esport

Barcelona de Serveis Municipals afronta el repte de fer del Port Olímpic un entorn renovat on convisquin, sota criteris de sostenibilitat, la nàutica amb la generació d’activitat lligada al mar, especialment en l’àmbit de l’economia blava i la restauració. Amb l’impuls de la Copa Amèrica a l’horitzó, la transformació pren impuls al voltant de quatre eixos: 

  1. Espai de ciutat. Un port obert a la ciutadania, amb amplis espais públics per al passeig i la pràctica esportiva. Un espai lligat al dinamisme del seu entorn. 

  2. Economia blava. Configuració d’un pol d’empreses i emprenedoria especialitzat en quatre sectors: activitats nàutiques, recreatives, formatives i divulgatives; serveis nàutics; innovació, investigació i tecnologia en economia blava; i economia circular.

  3. Nàutica. Un espai de divulgació nàutica, promoció esportiva i gaudi.

  4. Gastronomia. Impuls d’una nova zona de restauració, amb una oferta gastronòmica variada i de qualitat, representativa de la cuina barcelonina.

Activitats programades

En els cinc dies que dura el saló, el Port Olímpic organitzarà diferents activitats per donar a conèixer els canvis previstos. Coincidint amb l’obertura del Saló Nàutic, el 12 d’octubre l’estand de l’equipament acollirà una taula rodona sobre el paper transversal que té la sostenibilitat en aquesta nova etapa. Durant la trobada, es compartiran les diferents experiències i mesures que s’han aplicat i es continuaran aplicant per reduir l’impacte ambiental i convertir l’equipament en un referent en gestió ambiental.

Durant el matí del 14 d’octubre, l’economia blava serà la protagonista de la programació. Es presentarà el model d’economia blava que impulsa el port i el seu encaix en l’aposta que fa la ciutat per a la promoció d’aquest sector econòmic. També participaran els representants d’algunes empreses que actualment treballen en aquest àmbit d’activitat. Posteriorment, durant la tarda, serà el torn del Centre Municipal de Vela, que explicarà el seu projecte de remodelació i l’estratègia amb què es vol dinamitzar la pràctica dels esports nàutics entre la ciutadania.

Notícies relacionades

El 15 d’octubre serà el torn de parlar del paper del Port Olímpic durant la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela. En el marc d’aquest important esdeveniment nàutic, es convertirà en el port base de les regates juvenils i femenines. Per això, l’estand acollirà una presentació sobre els objectius d'aquestes competicions i una trobada amb regatistes. Aquesta taula rodona servirà per analitzar la necessitat de promoure nous talents en la pràctica de la vela i els reptes a què s’enfronten les dones que practiquen aquest esport en l’àmbit de la competició.  

Al llarg dels cinc dies que dura el Saló Nàutic, per l’estand del Port Olímpic també desfilaran nombroses empreses del sector de la nàutica que desenvolupen la seva activitat al port, que contribueixen a posicionar-lo com un nou espai de ciutat on viure experiències de mar.