En col·laboració amb

Lloguer social i covivenda

Acord amb la banca pública per finançar vivenda pública i cooperativa a Barcelona

S’obrirà una línia de crèdit de 140 milions d’euros per construir i rehabilitar pisos en sòl municipal els pròxims deu anys

Acord amb la banca pública per finançar vivenda pública i cooperativa a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

L’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i l’Institut Català de Finances (ICF) obriran una línia de crèdit de 140 milions d’euros que permetrà a fundacions i cooperatives construir i rehabilitar mil pisos de lloguer social i covivenda en sòl municipal, en un període màxim de deu anys. El crèdit està avalat per l’ajuntament i garanteix el finançament amb millors condicions.

El finançament cobrirà tot el cost del projecte, tenint en compte la taxació i excloent-ne el terra. De manera orientativa, el 2022 el llindar serà de 120.000 euros per pis. Les entitats podran tornar el préstec en un termini de fins a 30 anys.

Notícies relacionades

Els projectes que vulguin accedir al crèdit hauran de ser sostenibles ambientalment, utilitzar materials de construcció poc contaminants, tenir la màxima qualificació energètica i tenir uns preus de lloguer per sota de mercat.

Impuls al tercer sector, el cooperativisme i la vivenda pública

Amb aquest acord, molt rellevant per la magnitud de l’import econòmic, s’estableix una col·laboració publicoprivada que garanteix:

  • La propietat pública del sòl

  • L’impuls del lloguer i la covivenda

  • El suport a operadors socials sense ànim de lucre, i facilitar que puguin accedir al finançament