A Barcelona

Noves ajudes per a les persones autònomes que es van donar d’alta durant la pandèmia

Les persones que es van donar d’alta com a autònomes a partir del 14 d’abril de 2020 poden demanar una subvenció de 3.000 euros per cobrir les despeses del primer any d’activitat econòmica

Aquesta acció s’engloba en el programa Activa Autòno+

Noves ajudes per a les persones autònomes que es van donar d’alta durant la pandèmia
1
Es llegeix en minuts

Ajudes de fins a 3.000 euros per a cada persona que es va fer autònoma després del 14 de març de 2020, data en què es va declarar l’estat d’alarma per la covid-19. Per primera vegada se subvencionen amb fins a 500 euros les despeses derivades del consum energètic, vist l’increment del preu de l’electricitat, del gas i dels carburants.

Les ajudes són per cobrir les despeses del primer any d’activitat, i es podran sol·licitar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits entre el 8 d’agost i el 30 de setembre d’aquest any.

Notícies relacionades

El programa Activa Autòno+ vol arribar a 450 persones, empresaris i empresàries i persones sòcies de cooperatives de treball que abans de la pandèmia es trobaven en situació d’atur i ara tenen un negoci propi. Aquestes noves ajudes són complementàries a altres ajudes públiques.

El 45% d’empreses de la ciutat tenen la forma jurídica d’autònom

Del total de 183.300 empreses que hi ha actualment a Barcelona, unes 87.200 s’han constituït amb forma jurídica d’autònom, segons dades del Directori Central d’Empreses (DIRCE). Abans de la pandèmia hi havia 85.350 persones afiliades a aquest règim.