En col·laboració amb

Full de ruta

Així serà el procés de participació ciutadana per a l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030

Entre el 4 de maig i el 12 de juny comença una nova fase en l’elaboració de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030: es convida les entitats i la ciutadania de Barcelona a donar la seva opinió sobre les línies de treball de l’estratègia de ciutat

Així serà el procés de participació ciutadana per a l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) estan elaborant la seva primera Estratègia d’Alimentació Sostenible, que tindrà com a resultat un full de ruta compartit durant els pròxims vuit anys en matèria de polítiques alimentàries a la ciutat. L’objectiu d’aquest procés és impulsar un marc d’actuació conjunt per accelerar la transició cap a un sistema alimentari més sa, just i sostenible, que dinamitzi les economies locals i sostenibles, combati les desigualtats i cuidi la nostra salut i la del planeta.

Per assolir-lo, aquesta estratègia disposa de diferents espais de participació. Si fins ara el procés d’elaboració de l’estratègia havia mobilitzat un centenar de representants de l’àmbit de l’alimentació sostenible en dos plens de ciutat, i ara s’obre un procés participatiu ciutadà amb entitats i amb el conjunt de la ciutadania per contrastar la feina feta i recollir noves propostes d’accions i projectes.

Aquest procés participatiu ciutadà tindrà lloc del 4 de maig al 12 de juny. Pots fer-hi aportacions i inscriure’s a les set sessions obertes a la ciutadania a través de la plataforma Decidim Barcelona. A més, en aquest període també se celebraran vuit trobades temàtiques amb representants del sistema alimentari per aprofundir en alguns dels objectius identificats.

Notícies relacionades

Les sessions obertes a la ciutadania tractaran els següents temes:

  1. Les nostres accions, el nostre futur: la joventut transforma el sistema alimentari

  2. Diversitats alimentàries: ¿com s’articula l’alimentació sostenible amb la diversitat cultural de la ciutat?

  3. Aliments amb justícia social: ¿com garantir els drets socials i laborals de les persones treballadores del sistema alimentari?

  4. Justícia global alimentària: ¿com combatre les desigualtats i els desequilibris de poder del sistema alimentari sobre els països del sud global?

  5. L’alimentació davant la crisi climàtica i ecològica

  6. Alimentació i infància: ¿de quina manera es pot garantir una alimentació saludable i sostenible en la infància?

  7. Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries: ¿com donar-los resposta des de la perspectiva de les persones afectades?

  8. Fem créixer l’agricultura urbana a la ciutat

Entra a la web de Decidim Barcelona i comparteix la teva opinió.