En col·laboració amb

CAPITAL MUNDIAL DE L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE 2021

Barcelona impulsa els productes de temporada amb el Menú de les Estacions

Escoles de cuina i xefs s’han reunit per elaborar una proposta de plats elaborats amb productes de temporada

Un centenar de restaurants de Barcelona i l’àrea metropolitana també participen en la iniciativa oferint a les cartes plats elaborats amb ingredients típics de cada estació

Barcelona impulsa els productes de temporada amb el Menú de les Estacions
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona presenta el Menú de les Estacions amb un doble objectiu: fomentar una alimentació sana i saludable feta amb productes de temporada i de proximitat, i, alhora, recolzar un sector durament colpejat per la crisi de la Covid-19, el de la restauració, així com els productors agrícoles propers a Barcelona i al comerç de proximitat.

Aquesta campanya busca que els restaurants incorporin als menús opcions saludables i elaborades a partir de productes de temporada típics de cada estació, i que d’aquesta manera es converteixin també en un actiu més per difondre entre la clientela una manera d’alimentar-se amb ingredients fàcils de trobar al mercat i més saludables.

També s’han implicat les escoles d’hostaleria de la ciutat i xefs de prestigi, que han sigut els responsables d’elaborar diferents propostes culinàries que els restaurants poden incorporar o adaptar. Ja hi ha més d’un centenar de restaurants que s’han adherit a la iniciativa i apostaran pels ingredients de temporada a les seves propostes culinàries.

El Menú de la Primavera

Cireres, sardines, musclos, espàrrecs, taronges, pèsols i molts altres aliments configuren la proposta per a la primavera, que ha sigut la carta de presentació del menú, que inclourà una selecció de productes per a cada estació.

A partir d’aquesta cistella, les escoles d’hostaleria de la ciutat, l’Escola d’Hostaleria i Turisme, l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme, i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, han elaborat tres receptes de temporada com a exemple del menú: pèsols amb menta, nyam i tomàquet cítric; coca de vidre, verdures rostides, sardina marinada i amanida de mostassa i ruca, i maduixots amb iogurt ecològic i xocolata blanca.

Notícies relacionades

El Menú de les Estacions és una de les iniciatives de la ciutat com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2021. Durant aquest any s’impulsaran accions i s’organitzaran activitats per situar les polítiques alimentàries com a vector de canvi social i ecològic de Barcelona.

Temes:

Alimentació