CAPITAL MUNDIAL DE L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE 2021
Barcelona impulsa els productes de temporada amb el Menú de les Estacions
Escoles de cuina i xefs s’han reunit per elaborar una proposta de plats elaborats amb productes de temporada
Un centenar de restaurants de Barcelona i l’àrea metropolitana també participen en la iniciativa oferint a les cartes plats elaborats amb ingredients típics de cada estació

L’Ajuntament de Barcelona presenta el Menú de les Estacions amb un doble objectiu: fomentar una alimentació sana i saludable feta amb productes de temporada i de proximitat, i, alhora, recolzar un sector durament colpejat per la crisi de la Covid-19, el de la restauració, així com els productors agrícoles propers a Barcelona i al comerç de proximitat.
Aquesta campanya busca que els restaurants incorporin als menús opcions saludables i elaborades a partir de productes de temporada típics de cada estació, i que d’aquesta manera es converteixin també en un actiu més per difondre entre la clientela una manera d’alimentar-se amb ingredients fàcils de trobar al mercat i més saludables.
També s’han implicat les escoles d’hostaleria de la ciutat i xefs de prestigi, que han sigut els responsables d’elaborar diferents propostes culinàries que els restaurants poden incorporar o adaptar. Ja hi ha més d’un centenar de restaurants que s’han adherit a la iniciativa i apostaran pels ingredients de temporada a les seves propostes culinàries.
El Menú de la Primavera
Cireres, sardines, musclos, espàrrecs, taronges, pèsols i molts altres aliments configuren la proposta per a la primavera, que ha sigut la carta de presentació del menú, que inclourà una selecció de productes per a cada estació.
A partir d’aquesta cistella, les escoles d’hostaleria de la ciutat, l’Escola d’Hostaleria i Turisme, l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme, i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, han elaborat tres receptes de temporada com a exemple del menú: pèsols amb menta, nyam i tomàquet cítric; coca de vidre, verdures rostides, sardina marinada i amanida de mostassa i ruca, i maduixots amb iogurt ecològic i xocolata blanca.
El Menú de les Estacions és una de les iniciatives de la ciutat com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2021. Durant aquest any s’impulsaran accions i s’organitzaran activitats per situar les polítiques alimentàries com a vector de canvi social i ecològic de Barcelona.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- BANCA El BBVA manté l'OPA sobre el Sabadell malgrat les condicions del Govern central
- Alerta per altes temperatures: Així pots protegir el teu gos
- Baròmetre municipal de juliol L'habitatge ja és el principal problema de Barcelona: la inseguretat encapçalava la llista des de 2018
- BANCA El Santander ofereix 2.700 milions al Sabadell per aconseguir TSB, segons Reuters
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»