CAPITAL MUNDIAL DE L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE 2021
Barcelona impulsa els productes de temporada amb el Menú de les Estacions
Escoles de cuina i xefs s’han reunit per elaborar una proposta de plats elaborats amb productes de temporada
Un centenar de restaurants de Barcelona i l’àrea metropolitana també participen en la iniciativa oferint a les cartes plats elaborats amb ingredients típics de cada estació

L’Ajuntament de Barcelona presenta el Menú de les Estacions amb un doble objectiu: fomentar una alimentació sana i saludable feta amb productes de temporada i de proximitat, i, alhora, recolzar un sector durament colpejat per la crisi de la Covid-19, el de la restauració, així com els productors agrícoles propers a Barcelona i al comerç de proximitat.
Aquesta campanya busca que els restaurants incorporin als menús opcions saludables i elaborades a partir de productes de temporada típics de cada estació, i que d’aquesta manera es converteixin també en un actiu més per difondre entre la clientela una manera d’alimentar-se amb ingredients fàcils de trobar al mercat i més saludables.
També s’han implicat les escoles d’hostaleria de la ciutat i xefs de prestigi, que han sigut els responsables d’elaborar diferents propostes culinàries que els restaurants poden incorporar o adaptar. Ja hi ha més d’un centenar de restaurants que s’han adherit a la iniciativa i apostaran pels ingredients de temporada a les seves propostes culinàries.
El Menú de la Primavera
Cireres, sardines, musclos, espàrrecs, taronges, pèsols i molts altres aliments configuren la proposta per a la primavera, que ha sigut la carta de presentació del menú, que inclourà una selecció de productes per a cada estació.
A partir d’aquesta cistella, les escoles d’hostaleria de la ciutat, l’Escola d’Hostaleria i Turisme, l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme, i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, han elaborat tres receptes de temporada com a exemple del menú: pèsols amb menta, nyam i tomàquet cítric; coca de vidre, verdures rostides, sardina marinada i amanida de mostassa i ruca, i maduixots amb iogurt ecològic i xocolata blanca.
El Menú de les Estacions és una de les iniciatives de la ciutat com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2021. Durant aquest any s’impulsaran accions i s’organitzaran activitats per situar les polítiques alimentàries com a vector de canvi social i ecològic de Barcelona.
- Els bars de Gràcia, en peu de guerra per un veto i un error de l’Ajuntament
- El metro retirarà més de 700 màquines de venda de targetes per evitar ciberdelictes
- El mirador de la Torre de Collserola ofereix vistes gratis
- L’esborrament del mòbil del fiscal
- Xoc entre Vox i l’Església a Catalunya pel cas de Jumella
- Lacra social Toc de queda, llei més severa i pares responsables: França busca tallar d’arrel la creixent violència juvenil
- Catàstrofe natural Les pluges torrencials deixen més de 230 morts i centenars de desapareguts al Pakistan i l’Índia
- Successos Protecció Civil posa en alerta el pla Infocat per risc d’incendi a les Terres de l’Ebre, Ponent i l’Empordà
- Mort Mor l’expresident d’Aragó Javier Lambán
- Afganistan: un any de la victòria talibana