En col·laboració amb

URBANISME

Un pas endavant en la transformació de les Glòries: més vivenda i equipaments públics

El nou pla per ordenar la vivenda i els equipaments públics del parc de les Glòries inclou 562 pisos, el 35% dels quals seran protegits

També està prevista la construcció de tres centres educatius i zones verdes que integraran els espais

  • L’Ajuntament de Barcelona ha desenvolupat un pla per convertir la plaça en un pulmó verd

  • La reordenació de l’àmbit de muntanya es portarà a terme a partir del setembre, amb l’entrada en servei dels túnels viaris

  • Aquesta infraestructura reduirà el soroll i la contaminació atmosfèrica

Un pas endavant en la transformació de les Glòries: més vivenda i equipaments públics
1
Es llegeix en minuts

A partir del setembre entraran en servei els túnels viaris que permetran soterrar el trànsit de les Glòries i acabar la transformació de la plaça a un pulmó verd d’ús ciutadà, amb prioritat per a la mobilitat sostenible. Gràcies a aquests canvis, l’Ajuntament de Barcelona ha pogut desenvolupar un pla integral per acabar la construcció d’aquesta plaça, ubicada al cor de Barcelona, per ordenar la vivenda i els equipaments públics de l’àmbit de muntanya del parc. Aquest pla inclou 562 pisos, el 35% dels quals protegits, distribuïts en tres edificis amb una altura màxima d’onze plantes, alineats amb les característiques de l’Eixample.

Notícies relacionades

A les plantes inferiors s’hi ubicaran comerços i serveis. També està prevista la construcció de tres centres educatius i zones verdes que integraran els diferents espais. Respecte als equipaments educatius, l’Escola Encants i l’Escola Bressol Leonor Serrano mantindran la seva ubicació actual i el CEIP Gaia s’incorporarà a l’antiga fàbrica de paraigües. El pla s’acabarà de tramitar en el pròxim ple.

Túnels viaris: a la tardor

La transformació de l’àmbit mar del parc es realitzarà una vegada es posin en marxa els túnels viaris, fet que permetrà també reduir el soroll i la contaminació atmosfèrica. La previsió és que al setembre els túnels entrin en servei en sentit sortida, i a finals d’any, en sentit entrada.