En col·laboració amb

FATIGA PANDÈMICA

Nous grups d'acompanyament en el dol i de suport emocional

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa un pla de xoc per pal·liar els efectes de la Covid-19 en la salut mental i emocional de la ciutadania

suport-emocional

suport-emocional / CURRO PALACIOS TABERNER

1
Es llegeix en minuts

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 60% de la població pateix «fatiga pandèmica» després de viure durant mesos amb incerteses i restriccions. En un moment de repunt dels brots i dels contagis de coronavirus a la ciutat, s’ha reforçat el pla de xoc per la salut mental municipal amb dues noves mesures que pretenen acompanyar, alleujar i donar suport en el dol i contribuir a millorar la salut emocional de les persones.

D’una banda, hi ha els grups de recolzament emocional organitzats per les cinc oficines de recolzament de tramitació d’ajuts, impulsats per Barcelona Activa i el Pla de Barris, que es troben als districtes de Nou Barris, Ciutat Vella, Sant Andreu i Sant Martí. Seran trobades presencials i obertes dirigides per personal especialitzat. Prèviament, una psicòloga realitzarà entrevistes a les persones que formaran part d’aquests grups.

I, d’altra banda, s’ofereixen els grups d’acompanyament en el dol, que constaran de quatre sessions de dues hores de durada, dirigides per personal especialitzat, amb l’objectiu de tractar i compartir l’experiència del dol i la pèrdua d’una persona estimada. Aquests grups s’articularan a partir de les biblioteques Francesca Bonnemaison, Nou Barris i Sant Antoni. La inscripció es pot fer a partir del 4 de novembre trucant al número de telèfon 660 625 570 o enviant un correu electrònic a bcnsuportdol@copc.cat.

El servei Konsulta’m per a joves arriba a tots els districtes

Notícies relacionades

El Konsulta’m és un servei de recolzament psicològic dirigit a joves i adolescents per detectar i atendre de manera preventiva el sofriment psicològic i els problemes de salut mental. En les pròximes setmanes s’ampliarà el servei amb dos nous punts d’atenció ubicats al districte de Gràcia i de l’Eixample, i així s’arribarà a tots els districtes de la ciutat.

Eines digitals amb el Cabàs Emocional

La web municipal Cabàs Emocional ofereix aprenentatges, recursos i activitats de suport a la salut mental i al benestar emocional; a través de la web, es pot accedir a una programació d’activitats en línia que organitzen entitats de la ciutat.