En col·laboració amb

HABILITATS EN LÍNIA

Bastir ponts per reduir la fractura digital

Barcelona explica amb un nou equip d'agents TIC que assessora persones poc habituades a l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació

agentetic

agentetic

1
Es llegeix en minuts

La fractura digital, és a dir, el buit que separa les persones amb habilitats per utilitzar ordinadors i mòbils amb les que no, només es pot reduir bastint ponts. Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou equip d’agents TIC que assessora persones poc habituades a l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació i l’administració electrònica per realitzar tràmits i gestions administratives. Tot això per disminuir les diferències en l’accés al món digital, que el coronavirus ha accentuat, sobretot als barris i col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit, durant la situació d’emergència sanitària per la Covid-19, la fractura digital ha afectat sobretot els col·lectius amb menys formació en tecnologies o els que no disposen de dispositius electrònics o connexió a internet. Per reduir la fractura digital, equips de capacitadors digitals ajuden les persones usuàries que per diferents motius no utilitzen les TIC a fer gestions administratives, com donar-se d’alta en els diferents serveis municipals o sol·licitar alguna ajuda. També els ensenyen, per exemple, a utilitzar eines bàsiques com el correu electrònic i la signatura electrònica, a fer videoconferències o a generar documents en format PDF.

Equipaments de barri

Notícies relacionades

La iniciativa es va posar en marxa el 21 de setembre i, fins ara, els equips de capacitadors digitals han atès 124 persones. Per accedir al servei cal sol·licitar cita prèvia a través de la Xarxa de Resposta Socioeconòmica. Els agents TIC estan ubicats en equipaments i espais dels barris del Raval, el Besòs i el Maresme, la Trinitat Vella, la Zona Nord, les Roquetes i la Trinitat Nova, i també impartiran píndoles formatives en altres districtes de Barcelona.

El nou servei de capacitació digital l’ha desenvolupat la Fundació BIT-Hàbitat i es tracta d’una de les primeres iniciatives que es posen en marxa del Pla de Xoc per a la Inclusió Digital de l’Ajuntament de Barcelona, dotat amb 700.000 euros. S’afegeix a la Xarxa de Resposta Socioeconòmica, activada aquest estiu pel Pla de Barris per atendre les persones que han vist empitjorar les seves condicions bàsiques de vida amb l’objectiu de connectar-les amb els serveis i els ajuts municipals.

Temes:

+Digital