En col·laboració amb

LA REACCIÓ DE BARCELONA

Més recursos i llits per evitar el col·lapse dels hospitals de la ciutat

Els pavellons Salut i els hotels sanitaris reforcen la resposta a la crisi generada pel Covid-19

Aliança entre administracions, serveis municipals, Gremi d'Hotels i Metges sense Fronteres

pabellones

pabellones

1
Es llegeix en minuts
Redacción

L’Ajuntament de Barcelona ha transformat diferents equipaments municipals en pavellons Salut per donar recolzament als hospitals de referència de la ciutat amb 600 llits més per atendre pacients amb Covid-19. El primer a ser operatiu ha sigut l’instal·lat al CEM Olímpics Vall d’Hebron, que ja està al cent per cent de la seva capacitat i atén 132 pacients des del 29 de març.

També és operatiu, des de diumenge, 5 d’abril, un nou Pavelló Salut, l’habilitat al CEM Guinardó, que permet ampliar la capacitat de l’Hospital de Sant Pau a 100 llits i, la setmana que ve, el CEM Claror començarà a acollir fins a 72 pacients de l’Hospital del Mar.

Aquests tres equipaments se sumen a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza, medicalitzat des del 30 de març per acollir fins a 300 pacients de l’Hospital Clínic. Per alleugerir aquest mateix hospital, al llarg de la setmana que ve s’adequarà també el recinte de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, que permetrà allotjar més de 200 pacients amb Covid-19.

Assessorament de Metges sense Fronteres

Notícies relacionades

Per poder habilitar els pavellons Salut, els serveis municipals s’han posat a disposició del Consorci Sanitari de Barcelona i han comptat amb l’assessorament de Metges sense Fronteres per a la instal·lació dels pavellons. A través del Gremi d’Hotels de Barcelona s’han habilitat també una dotzena d’hotels per traslladar pacients no crítics i per al descans del personal sanitari.

Una oficina tècnica de l’Ajuntament de Barcelona coordina la logística i el material per poder medicalitzar els espais, mentre que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’encarrega del personal sanitari i del criteri assistencial.