En col·laboració amb

CREATIVITAT INFANTIL

Un diari col·lectiu dels infants de Barcelona

La web 'Estimat diari' recull tota mena de creacions artístiques perquè els més petits puguin expressar el seu punt de vista sobre el confinament

L'objectiu és crear una memòria col·lectiva sobre aquesta situació excepcional, que després s'exposarà en diferents formats

estimatdiari

estimatdiari

2
Es llegeix en minuts
Redacción

Els infants estan fent un esforç enorme durant aquest confinament, pel qual mereixen ser escoltats i valorats. Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la pàgina web Estimat diari: Barcelona des de casa amb ulls d’infants, que vol recollir tota mena de creacions artístiques elaborades pels més petits per conèixer quin és el seu punt de vista de la crisi provocada pel coronavirus.

Es tracta d’una eina creativa que permet compartir poemes, contes, històries i reflexions, així com pintures, escultures i creacions visuals en imatges. La iniciativa està pensada com un gran full en blanc, de manera que els joves autors s’hi poden sumar dibuixant o escrivint directament a la web, o bé penjant una imatge d’una creació artística o literària que hagin realitzat sobre el paper i després fotografiada.

Reflexions sobre el dia a dia

L’espai inclou també diferents preguntes, que poden servir com a guia per a la reflexió i per aprofundir sobre diferents aspectes del dia a dia, les emocions, les cures, l’amistat, el veïnat, les coses que estan aprenent, els avis i àvies, la mort i la malaltia, el carrer i el barri o la visió del futur.

Per publicar les creacions, és necessari que es registrin a la web la mare, el pare o el tutor dels nens, ja que són ells els responsables d’assegurar-se que no es pugui identificar les persones que apareixen en les fotografies, que no s’incloguin dades personals i que es mantingui sempre el respecte, sense insults, desqualificacions o consideracions que no estiguin relacionades amb el tema.

Una vegada s’acabi el període de confinament, les obres d’aquest diari col·lectiu es tractaran com a material testimonial de la memòria de la ciutat i, segons el material, es plantejaran diferents formats per exposar-les, tant a l’espai públic com en actes i programacions culturals de la ciutat.

Ciutat amiga de la infància

Notícies relacionades

A Barcelona hi ha 245.000 nens o adolescents i 380.000 persones adultes que hi conviuen habitualment. Això suposa quatre de cada deu veïns. Com a ciutat amiga de la infància reconeguda per l’Unicef, Barcelona ha explicitat el compromís municipal per continuar situant els drets dels nens i nenes com un dels eixos bàsics de les polítiques i per reconèixer i afavorir la seva ciutadania activa.

El projecte ‘Estimat diari’ se suma a altres iniciatives posades en marxa en els últims dies, com la web d’intercanvi d’iniciatives ‘Barcelona des de casa’, el reforç de l’acompanyament i el recolzament emocional vinculats als impactes negatius del confinament i els telèfons de recolzament emocional per al conjunt de la ciutadania i, també específicament, per a adolescents i joves, amb el reforç dels serveis municipals ‘Aquí t’escoltem’ i ‘Konsulta’m’.