En col·laboració amb

ATURATS DE LLARGA DURADA O SENSE PRESTACIÓ

Barcelona reinsereix en el mercat laboral 841 persones en situació de vulnerabilitat

'Treball als barris', programa de l'Ajuntament que ho ha fet possible, traça un itinerari personalitzat per a cada usuari

Les dades d'ocupació a BCN ja superen l'1,1 M afiliats a la Seguretat Social, la millor xifra des de l'any 2007

bcn

bcn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona ha ajudat a reinserir-se 841 persones en el mercat laboral. La creació d’ocupació té un impacte positiu especialment en els col·lectius més vulnerables, com les 841 persones en situació d’atur de llarga durada –el 49% dels participants estan el programa– o sense cap prestació (69%) que s’han inserit en el mercat laboral a través del programa ‘Treball als barris’, de Barcelona Activa, que també ha permès que 80 persones més firmin convenis de pràctiques amb empreses. 

El programa, present a deu barris de sis districtes de la ciutat, traça un itinerari personalitzat per a cada usuari que inclou un mapa d’activitats per a la millora professional i diverses tutories de seguiment amb professionals d’orientació laboral que reforcen el procés de recerca d’ocupació.

Millor xifra d’ocupació des del 2007

Notícies relacionades

’Treball als barris’ també inclou els projectes ‘Cases d’oficis’, en el qual s’ensenya a joves de 16 a 24 anys un ofici de l’àmbit digital, del medi ambient o del món de l’espectacle. La mitjana d’inserció laboral o de tornada al sistema educatiu és del 58% dels casos, tot i que es preveu que aquesta xifra augmenti a mesura que els joves que ja han acabat la formació accedeixin al mercat laboral.

Les dades d’ocupació a Barcelona segueixen una tendència positiva l’últim any i ja superen els 1,1 milions de persones afiliades a la Seguretat Social, la millor xifra des de l’any 2007.