En col·laboració amb

CIUTATS INTEL·LIGENTS

La Smart City Week proposa més de 50 activitats per reflexionar sobre com la tecnologia modifica les ciutats

L'esdeveniment tindrà lloc entre l'11 i el 17 de novembre a Barcelona amb el lema 'Ciutat en acció'

181105 af smartcityweek 008-760x428

181105 af smartcityweek 008-760x428

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Smart City Week (SCW) 2019 tindrà lloc entre l’11 i el 17 de novembre a Barcelona amb el lema ‘Ciutat en acció’.En aquesta edició es tractaran temes com la cultura, la participació ciutadana i la perspectiva de gènere en l’ecosistema de les ciutats intel·ligents. 

L’esdeveniment, amb seu a l’antiga fàbrica Ca l’Alier, és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, coordinada per la fundació BIT Hàbitat i amb la col·laboració d’empreses, universitats i la ciutadania.

La Smart City Week

La Smart City Week és un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat a què aspira Barcelona. Aquesta setmana d’activitats vol acostar a la ciutadania nocions sobre una ciutat que utilitza les tecnologies i el coneixement acumulat per aconseguir un entorn urbà més sostenible, just i inclusiu.

L’esdeveniment facilita que agents públics i privats, centres de proximitat, biblioteques, institucions educatives, empreses i entitats veïnals i del tercer sector prenguin un rol actiu per assolir un model de ciutat intel·ligent humana i democràtica, que utilitza la tecnologia com a mitjà per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. 

Amb un programa amb més de 50 activitats, la SCW visibilitza i connecta les experiències d’innovació de les ciutats amb el teixit veïnal per fomentar entorns i contextos d’intervenció.

Amb el lema ‘Ciutat en acció’, la SCW constitueix la millor ocasió per conèixer tots els agents públics i privats que es dediquen a la conceptualització i implementació dels principis de la ciutat intel·ligent de manera teòrica o pràctica.

Activitats descentralitzades

Amb l’objectiu d’atreure tots els públics, la SCW ha programat diferents activitats repartides per tota la ciutat i amb diversitat de formats, com diàlegs, tallers, activitats culturals i de ciutat o activitats familiars. Tot això per acostar perfils diversos al concepte de ciutat intel·ligent. 

El programa proposa un recorregut basat en tres itineraris temàtics ordenats en una escala temporal: ‘Transformar la ciutat avui’, ‘Transformar la ciutat demà’ i ‘Transformar la ciutat del futur’.

Ca l’Alier, seu de la SCW

Ca l’Alier presentarà la inauguració de la SCW l’11 de novembre, a les 18.30 hores. Aquesta antiga fàbrica del Poblenou, que és seu del Centre d’Innovació Urbana de Barcelona, serà l’epicentre de la programació. 

És un lloc per compartir coneixement i experiències sobre ciutats intel·ligents i, a més, és la seu de la Fundació Barcelona Institute of Technology for the Habitat (BIT Habitat). A l’edifici també ha instal·lat el seu centre de coinnovació Carbonissa, que aquest any torna a col·laborar amb la Smart City Week.

Compromís amb l’Agenda 2030

Notícies relacionades

La Smart City Week comparteix el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. 

Aquest esdeveniment contribueix a arribar a algunes d’aquestes fites, com l’educació de qualitat, la igualtat de gènere, la ciutat sostenible o la pau, la justícia i les institucions sòlides. Aquesta contribució es tradueix que totes les activitats programades es relacionen amb algun d’aquests objectius.

Temes:

Smart city