En col·laboració amb

DAVANT DE LES EMPRESES QUE ACTUEN SENSE LLICÈNCIA

Barcelona endureix el control de la circulació i l'estacionament dels patinets compartits

Des de mitjans d'agost, la Guàrdia Urbana ha imposat 1.500 sancions i ha decomissat 33 vehicles

190910 e endurimentsancionsvmpmalaparcats 029-760x428

190910 e endurimentsancionsvmpmalaparcats 029-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha reforçat el dispositiu per sancionar i requisar els vehicles de mobilitat personal (VMP) d’ús compartit que no disposen de llicència i que estacionen en espais en els quals ho tenen prohibit, d’acord amb l’ordenança d’ús de les vies i els espais públics.

Des que a mitjans d’agost es va reforçar la vigilància respecte als patinets d’ús compartit a la ciutat, la Guàrdia Urbana ha imposat 1.500 sancions. Davant de la falta de resposta de les empreses que actuen sense llicència, les actuacions policials s’han endurit i des de dimarts s’han començat a requisar vehicles. Fins al moment se n’han decomissat 33.

La intensificació dels controls entorn de la circulació i estacionament de patinets en l’espai públic avança en paral·lel a la regulació d’aquests vehicles. Fins al moment s’han dut a terme les primeres reunions amb les empreses operadores, i a posteriori es treballarà en el marc del Pacte per la Mobilitat.

Durant el mes de setembre l’Ajuntament presentarà un document de treball per donar forma a la primera proposta de regulació, tal com va aconseguir la normativa de motocicletes i bicicletes d’ús compartit.

L’ordenança 

L’any 2017 es va aprovar una normativa pionera per regular la circulació de vehicles de mobilitat personal a motor i els cicles de més de dues rodes. 

Aquesta modificació de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles estableix les condicions en què s’han de desplaçar per la ciutat els patinets, les rodes elèctriques, els segways i els tricicles, entre d’altres.

Notícies relacionades

És a dir: els conductors han de portar casc; els vehicles han d’estar registrats i tenir assegurança; els usuaris han de complir la normativa de circulació que correspon al tipus de vehicle, i han de circular pels espais que marca l’ordenança de circulació.

Respecte als patinets, l’ordenança estableix que han de circular sempre respectant la prioritat dels vianants, adequant la velocitat al seu pas i sense maniobrar de manera que puguin posar en risc la seguretat de les persones. 

La circulació dels patinets queda limitada a:

<span style="font-size: 1.6rem;">- Carril bici en vorera, a un màxim de 10 km/h.</span>