En col·laboració amb

EN ANTICS CONTENIDORS MARÍTIMS

Comença la instal·lació dels primers allotjaments de proximitat provisionals a Barcelona

Aquest nou model de pisos d'estada temporal i construcció ràpida permetrà ampliar el parc públic de vivenda i lluitar contra la gentrificació

La promoció, en la qual s'allotjaran famílies en situació de vulnerabilitat de Ciutat Vella, s'ubica al carrer Nou de Sant Francesc, número 8-10

aprop-5

aprop-5

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer edifici del projecte APROP ja ha començat a instal·lar-se al barri del Gòtic (Ciutat Vella), i estarà acabat a l’octubre. 

Aquest nou model de pisos d’estada temporal i construcció ràpida permetrà ampliar el parc públic de vivenda i lluitar contra la gentrificació.

La promoció, en la qual s’allotjaran famílies en situació de vulnerabilitat de Ciutat Vella, s’ubica al carrer Nou de Sant Francesc, 8-10, i inclou 12

A finals d’octubre s’iniciarà el procés per adjudicar els pisos i les famílies hi accedirande forma provisional mentre esperen una vivenda social definitiva.

El projecte té un pressupost de 940.000 euros.

El dret a la vivenda, una prioritat

El projecte APROP és una mesura complementària del Pla pel dret a la vivenda, que permet donar una resposta més ràpida davant de la necessitat urgent de pisos socials, ampliar el parc públic de vivenda i lluitar contra l’expulsió de veïns i veïnes.

El projecte pilot d’allotjaments de proximitat provisionals inclou en total tres promocions de pisos amb capacitat per a unes 250 persones. A més de l’edifici de Ciutat Vella, que ja s’està instal·lant, queden pendents de licitació dos projectes en Sants-Montjuïc i Sant Martí.

Pisos de construcció ràpida, sostenible i de qualitat

El temps per habilitar allotjaments de proximitat provisionals es redueix entre uns mesos i un any, un període molt inferior al de les promocions ordinàries de vivenda pública, que poden demorar-se entre sis o set anys.

Això és possible perquè aquestes vivendes estan configurades per mòduls prefabricats a partir de contenidors marítims que es reparen i s’adeqüen al nou ús.

Notícies relacionades

Una vegada col·locats, es procedeix a muntar elements com l’ascensor, les escales o les zones de passada, i finalment es construeixen la façana i la coberta.

Aquests edificis s’ubiquen en solars destinats a vivenda pública, i quan els projectes de construcció previstos en aquests emplaçaments s’aprovin, podran desmuntar-se i traslladar-se a una altra ubicació.