En col·laboració amb

CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

El pantà de la Foixarda serà un nou espai de biodiversitat a Montjuïc

Durant quatre anys, la llacuna serà gestionada per les entitats Paisatges Vius i Hàbitats, que vetllaran per la seva conservació i adaptació al canvi climàtic i contribuiran a sensibilitzar i implicar-hi la ciutadania

pant

pant

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pantà de la Foixarda és una parcel·la municipal d’aproximadament una hectàrea que té una llacuna semipermanent a l’interior. 

L’esmentada llacuna serà gestionada durant els pròxims quatre anys per les entitats Paisatges Vius i l’associació Hàbitats. En altres paraules, serà una prova pilot de “custòdia urbana”, un nou tipus de gestió participativa d’espais verds. 

Les dues entitats treballaran per a la conservació i l’adaptació al canvi climàtic de l’espai i contribuiran a sensibilitzar i implicar la ciutadania en el projecte.

El projecte

Segons l’acord, Paisatges Vius i l’associació Hàbitats s’encarregaran durant quatre anys de la gestió del pantà de la Foixarda contribuint a la conservació i a la restauració dels seus ecosistemes, el foment de la biodiversitat i en la implicació de la ciutadania.

En el marc de l’acord, s’especifica també un Pla de gestió de la finca pel període 2019-2030 que inclou una descripció de l’espai i dels seus elements d’interès, la identificació dels factors limitants i les amenaces (amb èmfasi en el canvi climàtic), els objectius del projecte i el programa d’actuació.

Notícies relacionades

En els últims mesos ja s’han anat executant algunes de les actuacions previstes en el Pla de gestió tals com la recuperació d’espais oberts, l’eliminació de vegetació que havia envaït el curs de la llacuna, la construcció d’estructures per afavorir el refugi i la cria d’eriçons, rèptils i artròpodes, la col·locació de caixes niu per a ocells i ratpenats, l’alliberament d’aus rapinyaires nocturnes, i l’organització d’una jornada de voluntariat.

L’acord s’emmarca en el projecte de la XCN, "Infraestructura verda i custòdia urbana: contribuint a l’adaptació de les ciutats al canvi climàtic", que té per objectiu promoure la biodiversitat i l’adaptació al canvi climàtic.