En col·laboració amb

PER A LA DETECCIÓ I LA PREVENCIÓ

Barcelona posa en marxa una 'app' gratuïta per detectar on es produeixen les agressions i els assetjaments sexistes

Es tracta d'una eina que permetrà a la ciutadania interactuar per donar a conèixer què succeeix en l'espai públic de la ciutat en relació amb la violència masclista

banners-xxss twitter-1920x1080-esp-760x428

banners-xxss twitter-1920x1080-esp-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona posa en marxa una ‘app’ gratuïta per detectar on es produeixen les agressions i els assetjaments sexistes. Es diu BCN Antimasclista i ja es pot descarregar. Amb aquesta eina, totes les persones de la ciutat (dones, trans i homes) podran indicar de forma anònima i confidencial on i com s’han sentit agredides o assetjades.

Gràcies a la immediatesa de l’aplicació BCN Antimasclista, es podrà obtenir informació real i no especulativa sobre on tenen lloc les agressions, les franges horàries, les condicions i altres aspectes demogràfics.

Amb les dades recopilades es podrà dibuixar un mapa dels diferents tipus d’assetjament, es disposarà de més informació sobre les possibles conseqüències emocionals per a les persones afectades i es planificaran canvis en l’espai públic i en les polítiques públiques per lluitar contra aquesta expressió de violència masclista.

Notícies relacionades

A més, l’aplicació compta amb l’opció de trucar directament al 112 en els casos en què la usuària ho consideri necessari. Però cal destacar que l’aplicació no serveix per posar denúncies, sinó que es tracta d’una eina que permetrà a la ciutadania interactuar per donar a conèixer què succeeix en l’espai públic de la ciutat en relació amb l’assetjament i les agressions sexistes i sexuals. L’objectiu final és poder treballar per tenir millors intervencions, més prevenció i més sensibilització i aconseguir més apoderament de les dones.

Els punys alçats que acompanyen el lema de l’aplicació, “Juntes som més fortes”,sorgeixen de la iniciativa “For All Womenkind”, una campanya internacional impulsada per l’entitat feminista Fempowerment que es va llançar el 2016 per reivindicar els drets de les dones. La imatge, dissenyada per l’artista Deva Pardue, és una crida a la unió de les dones de tot el món.