En col·laboració amb

SUBVENCIONS

Barcelona posa en marxa una nova campanya d'ajuts per a l'economia de proximitat, social i solidària

En total es destinaran 2,3 milions d'euros a subvencionar projectes que impulsin la innovació socioeconòmica als barris i districtes de la ciutat

dtfbl9iwsaumpms-760x428

dtfbl9iwsaumpms-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona posa en marxa una nova campanya d’ajuts per a l’economia de proximitat, social i solidària. Fins al 29 de maig es poden presentar sol·licituds a les línies d’ajuts ‘Impulsem el que fas’ i ‘Enfortim l’economia social i solidària’.En total, es destinaran 2,3 milions d’euros a subvencionar projectes que fomentin l’economia de proximitat i impulsin la innovació socioeconòmica als barris i districtes de la ciutat.

A Nou Barris

La tercera edició d’‘Impulsem el que fas’ presenta, com a gran novetat, una nova modalitat d’ajuts dirigida a comerços i altres projectes empresarials que desenvolupin un model agroalimentari sostenible i que s’estableixin en locals buits, propietat de particulars, de les Roquetes i la Trinitat Nova. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el Pla de Barris del districte de Nou Barris.

En concret, es contempla el recolzament a projectes de promoció de productes locals als mercats municipals, supermercats cooperatius, horts comunitaris o plataformes de distribució de producte de pagès, per exemple.

Els projectes presentats no podran ser exactament iguals als de l’any anterior i han de garantir una contractació de qualitat, amb uns mínims respecte als salaris (no pas menys de 1.088 euros bruts mensuals) i la durada (contractes mínims de sis mesos).

Turisme i digitalització

També hi ha una modalitat per a projectes de turisme que impulsin l’activitat econòmica dels barris, promoguin l’ocupació de qualitat i enforteixin el retorn social i l’arrelament del turisme als territoris, i una altra d’innovació social digital, centrada a fomentar empreses i entitats amb impacte social al territori a través de la tecnologia.

Foment de l’economia social i d’interès públic

La campanya ‘Enfortim l’economia social i solidària’ es dirigeix a projectes d’entitats i empreses del tercer sector social, societats cooperatives, entitats representatives i referents de l’economia social i solidària o de les finances ètiques, entre d’altres, iniciats el 2019 i d’una durada màxima de dotze mesos.

Notícies relacionades

Es posa un especial èmfasi en els àmbits del’acompanyament i la formació, la intercooperació i la comunicació i la investigació perquè es puguin reproduir en l’àmbit de l’economia social i siguin rellevants per a la transformació social.

Entre el 26 d’abril i el 16 de maig s’oferiran una desena de sessions informatives en diferents equipaments de la ciutat per explicar els requisits o tràmits per optar a les subvencions.