09 jul 2020

Anar al contingut

En col·laboració amb

GUARDERIES

Tot a punt per a la preinscripció a les escoles bressol municipals de Barcelona

Aquest curs 2019-2020, les EBM reservaran 220 places per a nens amb necessitats educatives especials

El Periódico

Tot a punt per a la preinscripció a les escoles bressol municipals de Barcelona

Els 101 centres educatius públics per a nens de 0 a 3 anys de la ciutat de Barcelona comencen la campanya de preinscripció per al curs 2019-2020 amb una oferta de 4.277 noves places, –a més de les 30 places en horari de matí o tardes a l’Escola Bressol Aurora, al Raval, i dels 4.132 nens i nenes que seguiran escolaritzats–.

Calendari de matrícula

Publicació de l’oferta: entre el 7 i el 8 de maig.
Període de presentació de sol·licituds: del 9 al 22 de maig, els dos inclosos.
Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 29 de maig.
Període per presentar una reclamació: del 30 de maig al 5 de juny.
Sorteig del número de desempat: 4 de juny.
Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva: 6 de juny.
Publicació de la llista de nens admesos i, si procedeix, de la llista d’espera: 19 de juny.
Període de matrícula: del 20 al 26 de juny, els dos inclosos.
Atenció inclusiva a la petita infància

Necessitats especials

Amb l’objectiu de fomentar l’escolarització de nens i nenes de 0 a 3 anys amb necessitats educatives especials, aquest any destaquen els recursos de què disposen les famílies per rebre assessorament especialitzat. 

A més, les 101 Escoles Bressol Municipals (EBM) disposen del servei específic de l’Equip Educatiu d’Atenció a Especials Necessitats, que proporciona recolzament psicopedagògic als centres escolars. Aquest curs, les EBM reservaran 220 places per a nens amb necessitats educatives especials.

Nou d’aquestes places corresponen a l’EBM Trencadís, al barri de Gràcia, una escola bressol ordinària que disposa d’un projecte educatiu i una infraestructura dissenyada per a nens amb pluridiscapacitat i necessitats sanitàries especials. Compta amb l’equip docent propi d’una escola bressol, personal especialitzat i diversos equipaments específics, com una sala multisensorial i balneoteràpia. 

També té un conveni de transport amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i l’Institut d’Educació de Barcelona, ja que, atesa la singularitat de l’EBM Trencadís, les places per a nens amb necessitats educatives especials s’ofereixen al conjunt de la població del territori de Barcelona.

Noves escoles bressol

Després de la posada en funcionament aquest últim curs de les escoles bressol municipals Leonor Serrano (Encants), La Morera (Congrés-Indians) i Aurora (Raval), es preveu que durant l’any 2020 es posin en funcionament tres noves escoles bressol municipals a Sants-Montjuïc, l’Eixample i Sant Martí. A més, aquest any s’iniciaran els tràmits per encarregar els projectes tècnics de l’EBM Teixonera (Horta-Guinardó), l’EBM Danubi (Les Corts) i l’EBM Can Carreres (Nou Barris).

Tarifació social

Per tercer any consecutiu, els preus públics de les escoles bressol municipals es determinaran a través del sistema de tarifació social, que estableix deu trams en funció del nivell de renda anual, i que inclou l’escolarització i el servei de menjador. 

Les famílies amb les rendes més baixes tindran la quota mínima, 50 euros, mentre que les famílies que superin 4,5 vegades la renda de suficiència de Catalunya abonaran la quota màxima, 395 euros.

Portes obertes

Del 10 d’abril al 2 de maig, les escoles bressol municipals obren les portes amb l’objectiu que les famílies puguin conèixer el seu funcionament, els serveis que ofereixen i el projecte educatiu.

Per ser admesos en una escola bressol municipal, els nens han de tenir com a mínim 16 setmanes a l’inici del curs 2019-2020.

Consulta aquí les dates i els horaris de portes obertes de totes les escoles bressol dels deu districtes de Barcelona per al curs 2019-2020.