En col·laboració amb

ASSISTÈNCIA A LES PERSONES

Arriba Barcelona Cuida, nou espai de referència en l'àmbit de l'atenció

L'Espai Barcelona Cuida obre les portes com a servei estratègic per atendre les necessitats dels professionals del sector i les persones receptores de l'assistència

img 6475-760x428

img 6475-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Espai Barcelona Cuida obre les portes com a servei estratègic per atendre les necessitats de les persones cuidadores i receptores de les cures i dels professionals del sector. El centre compta amb set professionals que treballen en xarxa amb les persones i les entitats i que ofereixen assistència presencial, telefònica i telemàtica.

El servei d’acompanyament de l’Espai Barcelona Cuida, ubicat provisionalment a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, 22, se centra a informar i assessorar sobre els recursos existents entorn de l’atenció, com ara tràmits concrets, recolzament emocional i altres necessitats emergents d’aquesta realitat com, per exemple, el reconeixement del grau de dependència, la formació de les persones cuidadores i el dret laboral vinculat al sector de les cures.

Notícies relacionades

El centre ha sigut pensat com un punt neuràlgic que recull tota la informació vinculada al món de l’atenció. La web, que ja està en funcionament, posa a l’abast de tot el món una llista de més de vuit-cents recursos de la ciutat dirigits a persones que són cuidades o que cuiden.

Ciutat cuidadora

La posada en marxa del centre Barcelona Cuida és una de les 68 actuacions previstes en la mesura de govern per una democratització de l’atenció 2017-2020 i que s’articula en l’estratègia Barcelona Ciutat Cuidadora. Les iniciatives que recull responen a la necessitat de situar l'atenció com un aspecte fonamental de les polítiques econòmiques, no només perquè totes les persones seran cuidades i/o cuidaran en algun moment de la seva vida, sinó que perquè el progressiu envelliment de la població fa pensar que aquesta necessitat augmentarà i és convenient preveure-ho amb temps.

Tipus de perfils

<span id="docs-internal-guid-28507e4c-7fff-bd67-f7b5-eab094a25bd7"><span style="font-size: 11pt; font-family: Arial; color: rgb(0, 0, 0); background-color: transparent; font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; vertical-align: baseline; white-space: pre-wrap;">L’equip de professionals, format per set persones a temps complet, atén diferents tipus de perfils:</span></span>