En col·laboració amb

CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL

Barcelona tampoc "calla" davant de les agressions masclistes produïdes durant l'oci nocturn

La ciutat adopta el protocol 'No callem' contra els atacs a dones i l'estén a 23 nous recintes i sales de concerts

img 2763-760x428

img 2763-760x428

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El protocol ‘No callem’ s’estén a 23 nous recintes i sales de concerts de la ciutat, que adoptaran mesures per prevenir, detectar i atendre les agressions i l’assetjament sexual. A més, els treballadors i les treballadores de l’oci nocturn es formaran per donar resposta als possibles casos de violència.

Ampliació del protocol

Amb l’adhesió dels nous espais, el protocol ‘No callem’ consolida la seva presència en els principals punts d’oci nocturn de la ciutat, amb 36 festivals de música, recintes i sales de concerts. L’ampliació permetrà arribar a 1,5 milions de persones, especialment joves, que tindran a la seva disposició responsables del protocol als recintes per atendre casos d’agressió i assetjament sexual.

Per garantir la correcta actuació dels treballadors i les treballadores dels espais adherits al protocol, es duran a termeformacions específiques de tres mesos en les quals aprendran a identificar una agressió o una situació d’assetjament, a conèixer el procediment a seguir en cas de produir-se una situació de violència i a respectar en tot moment la voluntat de la persona afectada.

A més, tots els recintes es comprometen a desenvolupar una sèrie d’accions de prevenció per evitar que es produeixin situacions d’agressió o assetjament sexual. A partir del maig, quan hagi acabat la formació dels treballadors i les treballadores dels locals i espais de lleure nocturn, els recintes aplicaran mesures com evitar criteris d’accés discriminatoris o sexistes, eliminar els preus diferenciats segons el sexe i les bonificacions de begudes per a les dones o limitar l’accés a la sala a les persones amb actituds assetjadores.

Notícies relacionades

D’altra banda, els locals i recintes hauran d’avaluar les zones fosques, amagades o que siguin susceptibles de produir una situació de vulnerabilitat per a les persones usuàries amb l’objectiu de prioritzar la vigilància.

Ara, els espais adherits al protocol ‘No callem’ són els següents: Palau Sant Jordi, Sant Jordi Club, Estadi Olímpic de Montjuïc, Espai del Poble Espanyol, Parc del Fòrum, Festival Sónar, Festival Primavera Sound, Festival Cruïlla, Festival Brunch in the City, Festival Mira, Sala Apolo, Sala Razzmatazz, Sidecar, Sala Jamboree, Sala Tarantos, Sala Moog, Sala Plataforma, Sala Arena, Sala Aire, Sala Bikini, Sala City Hall Barcelona, Espai Heliogàbal, Sala Koitton Club, Sala Luz de Gas, Espai Meteoro, Sala Otto Zutz Club, Sala Punto Bcn, Sala Safari, Sala Almodobar, Sala Almo2bar, Sala B, Sala Barts, Sala Upload Barcelona, Sala Vol, Sutton i Sala Tango.