En col·laboració amb

NOU EQUIPAMENT

Barcelona dona veu al col·lectiu LGTBI

El nou Centre LGTBI, a més d'oferir orientació, assessorament i atenció directa, fomentarà l'expressió artística i l'acció col·lectiva

lgtbi-12-760x428

lgtbi-12-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dissabte, 19 de gener, es va inaugurar el Centre LGTBI de Barcelona, un equipament pioner i de referència en l’àmbit LGTBI de la ciutat. Situat al carrer del Comte Borrell, 22, vol ser un espai obert, inclusiu i connectat a la realitat del barri que l’acull.

L’espai integra un servei d’informació, orientació i atenció directa, amb especialistes en psicologia, treball social, dret, salut o gestió comunitària, entre d’altres, per garantir una atenció integral a les persones usuàries.

A més, l’equipament compta amb un protocol propi per abordar les agressions per LGTBI-fòbia, i treballarà en coordinació amb serveis municipals com l’Oficina per la No-Discriminació, el Centre d’Urgències i Emergències Socials o la Fiscalia de Delictes d’Odi, entre d’altres.

Programa cultural i de sensibilització

El centre vol ser també un espai d’expressió artística i de reivindicació de la memòria històrica del moviment LGTBI, en què es reflecteixi la llarga lluita d’aquest col·lectiu perquè es reconeguin els seus drets.

Amb aquest objectiu, s’organitzaran exposicions, cicles de xerrades, conferències, debats, espectacles d’arts escèniques, projeccions o clubs de lectura.

A més, cada any es reuniran experts i expertes de l’àmbit acadèmic o la societat civil en una jornada anual que posarà l’accent sobre alguna qüestió d’actualitat o interès per al col·lectiu LGBTI.

La Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, la federació que agrupa algunes de les organitzacions que defensen els drets de les persones LGTBI, gestionarà el centre i aportarà experiència i voluntariat per dinamitzar-lo.

Més de 1.200 metres quadrats polivalents

Notícies relacionades

El Centre LGTBI és un equipament polivalent de 1.254 metres quadrats que compta amb un espai d’acollida i informació, una zona d’exposicions amb programació regular i oberta a tot el món, un auditori amb capacitat per a cent persones, un espai de salut i una àrea familiar i cinc sales equipades per a reunions, assessories, formació i tallers.

D’altra banda, l’equipament és també un espai de referència per a les entitats de la comunitat LGTBI de la ciutat, algunes de les quals s’instal·laran en el centre.

Temes:

LGTBI