En col·laboració amb

NOU BICING

Tot a punt per a la implantació del nou Bicing

Les novetats inclouen un servei ininterromput de 24 hores, estacions mixtes i en superfície, més bicicletes elèctriques i un nou disseny de bicis

bicing1-760x428

bicing1-760x428

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pròxim 8 de gener s’inicia la transformació del servei del Bicing, amb la substitució de les estacions actuals per les noves. El procés es durà a terme de manera gradual i durant més de tres mesos conviuran els dos sistemes.

 

El canvi d’estacions s’iniciarà pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu i cada dia se substituiran vuit estacions de mitjana. Així mateix, el servei estarà permanentment operatiu, però els usuaris hauran d’utilitzar les estacions d’origen i destí d’un mateix sistema.

 

L’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que s’informin prèviament abans de desplaçar-se en Bicing, principalment a través de la web i de la nova ‘app’, que ja estaran disponibles a partir d’aquest 8 de gener.

Renovació del sistema

L’actualització del servei municipal de bicicleta, el Bicing, arriba 10 anys després de la seva posada en funcionament. En tot aquest temps, l’ús de la bicicleta s’ha incrementat exponencialment, i la remodelació del Bicing arriba en el moment de consolidar l’aposta i contribuir a fer créixer la utilització de la bicicleta com una opció àmplia i transversal per moure’s per Barcelona.

 Les novetats, que s’incorporaran gradualment al llarg del 2019, inclouen un servei ininterromput de 24 hores, estacions mixtes i en superfície, més bicicletes elèctriques i un disseny més confortable, segur i lleuger, entre altres.

 

La primera fase d’implantació del nou Bicing, del gener a l’abril, inclou l’activació del servei de 24 hores i la substitució de les 424 estacions en superfície actuals per les del nou sistema, amb un ritme de vuit canvis cada dia, que comença pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu.

 

Durant aquest període de transició, els usuaris podran accedir als dos sistemes, que funcionaran de manera independent, i hauran d’utilitzar una estació d’origen i de desí del mateix sistema. A més, les estacions de bicicletes elèctriques ubicades al subsol continuaran disponibles.

Més cobertura territorial

A partir del mes d’abril se substituirà el parc de bicicletes elèctriques, que s’ampliarà de 300 a 1.000 unitats, s’habilitaran 95 noves estacions en barris sense servei i zones amb molta demanda i es posarà en funcionament la reserva anticipada de cinc minuts.

 A partir del 12 de gener, una vintena d’informadors a peu de carrer explicaran als usuaris les novetats del servei. Tota la informació actualitzada es podrà consultar també a les estacions, a l’aplicació renovada per a mòbils i a la web Bicing.cat.

 

Impuls a la mobilitat sostenible 

Notícies relacionades

La posada en marxa del nou servei municipal de bicicleta preveu que se n’incrementi l’ús un 10% en una dècada, fins a 16 milions de desplaçaments anuals.

L’impuls a la mobilitat ciclable del nou Bicing s’afegeix al desplegament de la xarxa ciclista, que s’ha ampliat un 72% en quatre anys. La infraestructura ja té 204 quilòmetres de carrils bici, una xifra que arriba a més de 1.000 km sumant les zones 30 i els carrers de plataforma única, especialment indicats per als desplaçaments amb bicicleta.

Temes:

Bicing