En col·laboració amb

ART AL METRO

El metro de Barcelona s'omple d'art sobre la migració

El projecte Umbral reuneix les obres de 12 artistes internacionals i tres entitats socials que reflexionen sobre aquest fenomen en les societats actuals

181204 f estacionsumbral fabrapuig 0671-760x428

181204 f estacionsumbral fabrapuig 0671-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 10 de desembre del 2018 al 6 de febrer del 2019, el metro de Barcelona s’omple d’art per reflexionar. Es tracta delprojecte Umbral, una iniciativa artística que reuneix les obres de dotze artistes internacionals i tres entitats socials que reflexionen sobre el fenomen de la migració com a característica de les societats actuals. 

Les intervencions artístiques estan ubicades en tretze estacions de metro i distribuïdes per tots els districtes de la ciutat.

El projecte

Umbral vol convertir-se en un espai de reflexió i comprensió de les desigualtats que viuen milions de persones que, per motius polítics i socials, es veuen obligats a emprendre una ruta migratòria. El conjunt artístic pretén acostar a la ciutadania aquesta problemàtica comuna de les societats contemporànies, a la recerca de conscienciació i empatia entre els diferents grups de persones, amb independència del seu origen, cultura, edat o sexe.

Les intervencions artístiques estan situades a les estacions d’Urquinaona, Passeig de Gràcia, Diagonal, Sants Estació, Maria Cristina, Espanya, Arc de Triomf, a l’exterior de la parada de Mundet, a Ciutadella – Vila Olímpica, Drassanes, Guinardó – Hospital de Sant Pau, Fabra i Puig i a l’Espai Mercè Sala, i aniran a càrrec d’Yto Barrada i Leila Alaoui, Banu Cennetoglu, Ramón Esono, Daniel García Andújar, Eulàlia Grau, Rogelio López Cuenca i Elo Vega, Teresa Margolles, Dan Perjovschi, Estefanía Peñafiel i Hiwa K, i els projectes de Frontera Sur, Sueños Refugiados i Un Regalo para Kushbu.

Notícies relacionades

Les obres es podran veure fins el 6 de febrer del 2019.

Cities for Rights

La inauguració del projecte Umbral s’ha celebrat en el marc de la conferència internacional Cities for Rights, que durant dos dies reuneix activistes, professionals i representants de 70 ciutats del món per debatre i reflexionar com poden els municipis protegir i garantir els drets humans des de diferents eixos, en un moment històric en què hi ha un retrocés de drets en molts països i la ultradreta guanya poder mentre criminalitza els més vulnerables.

Temes:

Metro