En col·laboració amb

4.000 visites

Servei gratuït d'odontologia per a persones vulnerables

L'objectiu és reduir les desigualtats socials en salut i millorar l'accés a prestacions sanitàries no incloses en el sistema públic

dentista

dentista

1
Es llegeix en minuts

L’última enquesta de salut de Barcelona indica que el 59,2% de la població de la ciutat no ha visitat el dentista durant l’últim any, davant el 40,8% que sí que ho ha fet. Si la pregunta es formula en funció de la renda familiar disponible, destaca el fet que el 52% de les persones de col·lectius més afavorits sí que l’han visitat, davant el 28% de sectors més desfavorits.

Amb l’activació del nou servei municipal d’odontologia, l’Ajuntament vol millorar l’accés a prestacions sanitàries que tenen un fort impacte en els processos d’inserció social i el benestar individual de les persones, i que no estan incloses en el sistema sanitari públic.

En concret, els serveis d’odontologia van dirigits a persones adultes que compleixen tres requisits:

1.- Estar ateses pels serveis socials municipals i un pla de treball en actiu.

2.- Tenir uns ingressos econòmics per sota del llindar del 0,93 de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC). Aquesta quantitat equival aquest any a 529,28 euros mensuals, i cal afegir-hi 170 euros per cada membre addicional de la unitat de convivència.

3.- Presentar una necessitat diagnosticada a la xarxa pública d’atenció primària d’un tractament que no estigui inclòs a la cartera d’aquesta xarxa.

Notícies relacionades

El nou servei inclou el tractament de càries (obturacions), el tractament d’arrels (endodòncies), pròtesis removibles, fèrules de descàrrega, curetatges i higienes dentals. Es preveu que el servei d’odontologia efectuï unes 4.000 visites i uns 2.000 tractaments cada any, a més de 2.300 higienes.

L’equipament està ubicat a les instal·lacions on es trobava l’antiga mútua PAMEM, ara reanomenades com a Barcelona Serveis de Salut, que ofereix també un servei de podologia, i es preveu que en el futur també oferiran un servei de medicina esportiva per a persones en situació de vulnerabilitat, un espai informatiu per a persones cuidadores, familiars i professionals, i un dels quatre centres de serveis socials especialitzats en consideració a la dependència.

Temes:

+Barcelona