En col·laboració amb

Barcelona-Nova York

Vivenda, solucions comunes per a un repte global

Les dues ciutats sumen esforços i assumeixen el repte de trobar noves fórmules per produir vivenda d'una manera més eficient.

Alicia Glen amb Gerardo Pisarello.

Alicia Glen amb Gerardo Pisarello.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La falta de vivenda assequible és un repte per a la ciutat i té un impacte negatiu en la inclusió social, la igualtat, la salut i el benestar de les persones. Tanta Barcelona com Nova York estan compromeses a afrontar aquest repte tal com recull la Declaració dels Governs Locals pel Dret a la Vivenda i el Dret a la Ciutat, que les dues ciutats van liderar.

En el marc de l’Smart City Expo World Congress 2018, Barcelona i Nova York han llançat avui el BCN-NYC Affordable Housing Challengeun concurs internacional per trobar tecnologies i eines innovadores per rebaixar el cost de la construcció i la rehabilitació en zones urbanes denses i, d’aquesta forma, fer la vivenda més assequible a tot el món.

Barcelona i Nova York volen aprofundir enl’ús de les noves tecnologies per reduir els terminis i els costos dels projectes de producció de vivenda i per promoure una indústria més neta i sostenible. La convocatòria permetrà complementar aquests esforços i atreure talent dels sectors creatius de tot el món.

Notícies relacionades

La convocatòria està oberta fins al31 de gener del 2019. Les propostes seran valorades per un comitè d’avaluació, integrat per experts en aquesta matèria de Barcelona i Nova York i amb representació del sector social, privat i acadèmic.

Els finalistes exposaran les propostes en un acte públic al març a Ca l’Alier, la nova seu d’innovació urbana de Barcelona. El maig del 2019, durant la celebració de l’Smart Cities New York, s’anunciarà el guanyador, que tindrà l’oportunitat de reunir-se amb agents municipals rellevants en matèria de vivenda i tecnologia, tant de Barcelona com de Nova York. El guanyador, a més, rebrà fins a 20.000 dòlars per mostrar el seu projecte tecnològic en llocs rellevants de les dues ciutats.

Temes:

+Barcelona