En col·laboració amb

En dies de contaminació

Les motos contaminants, també restringides

Durant els episodis de pol·lució, les motos, els ciclomotors, els tricicles i els quadricicles matriculats abans del 2003 no podran circular per la zona de baixes emissions de la ciutat

motos

motos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir de l’1 de desembre, quan s’activi un episodi de contaminació per NO2, les motos, els ciclomotors, els tricicles i els quadricicles matriculats abans del 2003, anteriors a Euro 2, no podran circular per la zona de baixes emissions de la ciutat. S’amplia, doncs, una restricció que fins ara només afectava els cotxes més contaminants.

Ja està en marxa una campanya per informar els motoristes d’aquesta ampliació. L’avís de possibles restriccions es farà amb una antelació de 48 hores. Les restriccions seran actives entre les 7.00 i les 20.00 hores, de dilluns a divendres, mentre duri l’episodi.

Com els cotxes, les motos i els ciclomotors es classifiquen en diferents categories d’etiquetes ambientals: B, C, ECO i de zero emissionsLes motos i els ciclomotors anteriors a Euro 2, que corresponen majoritàriament als matriculats abans del 2003, no tenen distintiu ambiental perquè se’ls considera molt contaminants. La classificació per categories ambientals és la següent:

Sense etiqueta: Euro 1, matriculats abans del 2003.

Etiqueta B: Euro 2, matriculats a partir del 2003.

Etiqueta C: Euro 3 i Euro 4, matriculats a partir del 2007.

ECO i de zero emissions: Motos i ciclomotors elèctrics.

Els distintius ambientals de la DGT es poden obtenir a qualsevol de les 85 oficines de Correus de la ciutat i sol·licitar a través de tallers mecànics i gestories acreditades.

Segons la DGT, el 40% de les motos i els ciclomotors matriculats a Barcelona els correspon l’etiqueta C; a un 19%,l’etiqueta B, i un 1% tenen el distintiu de zero emissions. La col·locació dels distintius ambientals és voluntària i facilitarà la identificació dels vehicles a la Guàrdia Urbana quan s’activin els episodis de contaminació.

Comprovi el distintiu ambiental del seu vehicle a: barcelona.cat/qualitataire

Recomanacions durant un avís o episodi de contaminació

El consistori aconsella a la ciutadania que es mogui a peu o amb bicicleta pels carrers amb menys trànsit, que utilitzi el transport públic i eviti desplaçar-se amb vehicle privat. Si no té cap alternativa, se li recomana que utilitzi un cotxe compartit.

Notícies relacionades

D’altra banda, es recomana regular la climatització de les llars i s’aconsella als ciutadans que siguin especialment sensibles als efectes de la contaminació atmosfèrica i que traslladin la rutina esportiva al moment del dia que les concentracions de contaminants són inferiors.

S’activaran també mesures extraordinàries per reforçar el transport públic, que s’incrementarà un 10%, i pujarà la tarifació d’aparcament regulat en calçada en zona blava i zona verda als no residents, excepte en el cas dels vehicles ECO i de zero emissions.

Temes:

+Barcelona