Anar al contingut

En col·laboració amb

Nou equipament

El futur Ateneu de la Sagrada Família agafa forma

Comencen les obres d'aquest reivindicat equipament situat al carrer Nàpols

El Periódico

Local del futur Ateneu de la Sagrada Familia.

Local del futur Ateneu de la Sagrada Familia. / Ajuntament de Barcelona

El futur Ateneu de la Sagrada Família comença a prendre forma. En els pròxims dies començaran les obres al local adquirit fa a penes un any per l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de convertir l'espai, situat al carrer Nàpols 268-270, en aquest reivindicat equipament de barri.

El projecte que s'executarà en els pròxims nou mesos, preveu transformar els 1.350 metres quadrats disponibles en un centre d'activitat cultural i social, tal com es va pactar amb les entitats del barri de la Sagrada Família.

Les obres, que desenvoluparan a l'interior del local, crearan diferents espais, tots ells situats a la planta baixa, amb accés directe des del carrer. Aquesta planta quedarà organitzada en tres franges: una primera franja, on hi haurà els espais d'exposicions, l'espai social, l'espai multimèdia, el d'administració, i una àrea que els connectarà.

Una segona, central, on hi haurà els serveis i dos patis que donaran llum natural al local. I finalment, una tercera, posterior, on es construirà l'auditori, dues aules, tres sales d'assaig, la zona de camerinos, i un magatzem per a instruments musicals. El pressupost previst per a aquest projecte és de 2.349.000 €.

Obres molt esperades

Amb aquest projecte, el Govern municipal respon a una demanda veïnal d'un espai per a la trobada i l'activitat dels veïns, sorgida arran de la mobilització de la plataforma "Recuperem el Niça", que no només reivindicava la recuperació de l'antic cine sinó que reclamava la recuperació d'espais per a equipaments en un barri, la Sagrada Família, que es troba mancat d'aquest tipus d'espais. Aquesta reivindicació va donar lloc a un treball conjunt entre el Districte de l'Eixample i la plataforma veïnal per trobar una alternativa d'espais.

La plataforma ciutadana Grup Ateneu Barri, formada per desenes d'entitats de la cultura popular, associatives, juvenils, clubs d'esport, caus, etc. del barri, va realitzar tot un treball de debat col·lectiu per definir i decidir de manera molt participativa els usos d'aquest espai, que ara es materialitzaran a través de les obres que comencen.

L'objectiu que persegueix aquest nou equipament és fer créixer i consolidar el teixit associatiu a diferents nivells (juvenil, cultural i veïnal), així com complementar l'oferta dels altres espais ja existents al barri, com són l'Espai 210 o el centre cívic. El projecte elaborat per l'Ajuntament a través de BIMSA, també va ser totalment participat i validat per les entitats de la plataforma.

0 Comentaris
cargando