Anar al contingut

En col·laboració amb

JORNADA COMMEMORATIVA

Activitats 100% inclusives

Barcelona se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb mig centenar d'activitats gratuïtes

Luis Benavides

Activitats 100% inclusives

Barcelona se suma a la celebració aquest diumenge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb mig centenar d'activitats de sensibilització organitzades per les entitats de la ciutat amb el suport de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i els Districtes. Aquestes activitats amb entrada lliure, des d'exposicions fotogràfiques a tallers familiars de pintura passant per un festival de cine inclusiu, tenen com a objectiu donar a conèixer millor el col·lectiu de les persones amb discapacitat.  

Una de les primeres activitats tindrà lloc avui al Museu Picasso a partir de les deu del matí. Es tracta de la presentació d'una nova eina tecnològica que converteix els ulls dels nens en el ratolí per moure's per la pantalla i accedir a diferents programes. Aquesta eina aplicada pel Centre d’Atenció Especialitzada de Nexe Fundació amb el suport de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat no només afavoreix l'autonomia de nens amb discapacitat sinó que permet avaluar les seves capacitats, entrenar-les i millorar-les.

La Nau Ivanow de la Sagrera acull aquest cap de setmana la segona edició del festival d'arts escèniques accessibles i inclusives Simbiòtic Festival. Totes les activitats compten amb intèrprets de llengua de signes i voluntaris formats per acompanyar persones amb discapacitat sensorial, entre altres mesures que fan del festival una proposta 100% inclusiva.

El Centre Cívic Can Verdaguer acull Viatges en silenci, una mostra dels viatges realitzats pel fotògraf amb discapacitat auditiva Jose Antonio GonzálezDones sense límit...accions ocuparà fins a l'11 de desembre la sala d'exposicions del Districte de Gràcia (plaça de la Vila de Gràcia, 2) amb unes imatges de dones amb diversitat funcional superant tota mena de barreres. En aquesta mateixa plaça, diumenge al matí, tindran lloc diversos tallers infantils amb la participació d'entitats com el Centre Ocupacional Eneida, Servei de Rehabilitació JOIA i Salut Mental Gràcia, entre altres.