En col·laboració amb

AJUDES MUNICIPALS A L'ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Isabel Redañó, coordinadora de Martinet Solidari: "S'hauria de recolzar més les entitats petites"

zentauroepp38601917 barcelona 25 05 2017 otros  isabel reda    miembro de la ent170601181722

zentauroepp38601917 barcelona 25 05 2017 otros isabel reda miembro de la ent170601181722 / JUAN LUIS ROD

2
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / BARCELONA

Isabel Redañó (Masnou, 1982) és tècnica i professora de Martinet Solidari, una associació fundada el 1999 que ofereix diferents tallers i cursos per a joves i adults des d’una perspectiva comunitària al barri del Besòs i el Maresme.  

–¿Quina mena de cursos oferiu i coordineu? 

– Oferim cursos de castellà, d’alfabetització i de cultura general dirigits sobretot a  persones grans, immigrants i refugiats. Subratllem la perspectiva comunitària de la nostra associació perquè treballem colze a colze amb altres entitats del barri com per exemple les associacions de veïns o el Consorci de Normalització Lingüística i perquè ens adaptem als horaris, les situacions i les necessitats dels veïns. 

–Sou una associació sense ànim de lucre i la majoria sou voluntaris.  

–Sí, aquest any hem tingut uns 15 professors entre voluntaris i uns quants contractats. 

–¿I com es finança la vostra entitat? ¿Entenc que depeneu de les subvencions per subsistir? 

–Som una associació de barri, i podem mantenir la nostra activitat gràcies a les subvencions. Els donatius que rebem a través de les quotes són mínims. La quota de soci són 20 euros a l’any, voluntaris. 

–Heu sol·licitat una subvenció a l’ajuntament a través de la nova línia d’ajudes Impuls Socioeconòmic del Territori.  

–Sí, amb l’ajuda de Marta Puyol, la tècnica de Barcelona Activa del barri. L’acompanyament que ens ha ofert durant gairebé dos mesos ha sigut fonamental. Per a una entitat petita com la nostra aquest detall és molt important. O atenem les persones o ens dediquem a investigar i a omplir papers. Ens falten mans, recursos humans, per fer-ho tot. 

–¿Què us sembla aquesta nova línia d’ajudes econòmiques que subvencionen fins al 80% dels projectes? 

–Com a entitat, el que és ideal són convenis per projectes perquè et donen molta més estabilitat que dependre cada any de l’aprovació o no d’una subvenció. Dit això, les subvencions del 80% del projecte i no el 50% habitual estan molt bé en el cas d’entitats com la nostra que amb penes i treballs poden aconseguir o assumir el 20% dels projectes presentats. 

Notícies relacionades

–¿Hi ha ara una sensibilitat més gran respecte a l’economia social i solidària?

–Això sembla, almenys a nivell de subvencions. Només demano a l’actual Ajuntament que recolzin més les entitats petites, que ens sentim vulnerables quan ens presentem als concursos públics. No podem competir amb grans empreses del tercer sector, amb personal dedicat exclusivament a presentar projectes.