En col·laboració amb

ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Guillem Perdrix: "És necessari enfortir l'actual teixit cooperatiu"

El director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha participat activament en la creació d'una nova línia d'ajudes municipals

zentauroepp38618652 barcelona 26 05 2017 otros  guillem pedritx en la federaci  170601181711

zentauroepp38618652 barcelona 26 05 2017 otros guillem pedritx en la federaci 170601181711 / JUAN LUIS ROD

1
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / BARCELONA

Guillem Perdrix (Barcelona, 1978) dirigeix la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, una de les entitats que ha participat activament conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona en la creació de la nova línia d’ajudes per impulsar projectes i activitats d’economia social i solidària.  

–¿Quin és l’objectiu principal de la seva federació? 

–Som una organització empresarial dedicada a la creació, creixement i promoció de les empreses cooperatives de treball, empreses constituïdes per persones que s’associen lliurement, amb estructura i funcionament democràtics.

–¿A quantes cooperatives representen? 

–La nostra federació aglutina unes 3.000 cooperatives a Catalunya, de les quals unes 800 aproximadament estan a la ciutat de Barcelona.

-¿Quina valoració fan de la nova línia d’ajudes per valor d’1,9 milions d’euros?

–Tot el que sigui fomentar el cooperativisme encaixa amb el nostre objectiu com a federació i, per tant, ens sembla molt positiu. 

–¿Quin ha sigut el vostre paper en la creació d’aquesta nova línia d’ajudes? 

–Les ajudes són el resultat d’un procés en què hem participat com a representants de les cooperatives de treball, com a coneixedors de primera mà de la realitat i de les necessitats d’aquestes cooperatives. Aquesta participació assegura, a priori, que el resultat sigui l’adequat.

–¿I quines són les necessitats diagnosticades i traslladades a l’ajuntament?

–Per un costat, és necessari crear noves cooperatives, donar a conèixer el model. I per un altre, enfortir l’actual teixit cooperatiu, ja existent. És a dir, hem de garantir que projectes amb base cooperativa reben la formació i l’orientació necessàries per garantir la seva consolidació i creixement. 

–¿Han notat una sensibilitat més gran per part de l’actual govern municipal respecte al cooperativisme? 

–La nostra relació amb l’ajuntament sempre ha sigut molt positiva, però és cert que fa dos anys que col·laborem d’una manera més formal a través d’uns convenis que ens ajuden a reforçar alguns eixos bàsics del nostre pla de treball, com són la generació d’un relat dirigit a donar a conèixer l’Administració i que la societat sàpiga què és el cooperativisme.

Notícies relacionades

–¿Algun exemple concret?

–L’ajuntament finança el baròmetre del cooperativisme que elaborem, una gran enquesta que pot ser la base per a futures accions, i també ens està ajudant a donar a conèixer una desena de cooperatives que considerem que poden ser referents.