30 d’oct 2020

Anar al contingut

Condemnat a 11 anys de presó per matar un goril·la a Uganda

L'home també ha sigut declarat culpable per haver entrat il·legalment a una zona protegida i haver matat un antílop i altres exemplars d'animals

El Periódico

Condemnat a 11 anys de presó per matar un goril·la a Uganda

Joshua Guenther

Un ugandès ha sigut condemnat aquest dijous a 11 anys de presó per haver mort un estrany goril·la de muntanya al Parc Nacional de la Selva Impenetrable de Bwindi, i altres delictes menors.

El goril·la d’esquena platejada, anomenat Rafiki (que significa «amic» en suahili), tenia uns 25 anys. El van matar el juny amb una llança.

Felix Byamukama, habitant d’un poble veí, va ser detingut i va reconèixer haver matat el simi, al·legant que va actuar en legítima defensa, segons l’Autoritat de Fauna Ugandesa (UWA).

Ara, Byamukama ha sigut condemnat a 11 anys de presó per haver mort el goril·la i «altres animals» al parc. Ha sigut declarat culpable també d’haver entrat il·legalment a una zona protegida i haver matat un antílop i altres exemplars d’animals. 

«Estem alleujats que s’hagi fet justícia per Rafiki, i això hauria de servir d’exemple per a altres persones que maten animals», ha dit el director executiu de l’Autoritat de Fauna Ugandesa, Sam Mwandha.

Rafiki era el líder d’una família de 17 goril·les, la primera a acostumar-se a la presència humana al parc per permetre que els turistes els observessin.

La Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) calcula en prop de 1.000 individus la població de goril·les de muntanya, presents a Uganda, Rwanda i la República Democràtica del Congo (RDC), pels 680 del 2008.

Temes: Uganda