CIMERA DEL CLIMA

Fridays convidarà Greta a visitar Barcelona quan marxi de Madrid

L'activista sueca participarà en la manifestació pel clima convocada divendres a la capital d'Espanya, on també intervindrà en la Cimera del Clima COP25

1--greta-thunberg-en-twitter---lisbon---https---t-co-wkwi1da4wo----twitter

1--greta-thunberg-en-twitter---lisbon---https---t-co-wkwi1da4wo----twitter

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

L’organització Fridays for Future de Barcelona convidarà Greta Thunberg que faci un alto a Barcelona en el viatge de tornada a casa que emprendrà quan acabi les seves activitats a Madrid. Un portaveu del moviment juvenil ha explicat que seria molt lògic que l’activista sueca aprofités que haurà de creuar Barcelona amb tren –no agafa avions– per fer alguns actes a la capital catalana. «N’hem de parlar amb ella i aprofitarem la manifestació de divendres a Madrid per proposar-l’hi», va manifestar la mateixa font.

Greta participarà en la gran marxa pel clima convocada a les 18 hores del dia de la Constitució a Madrid per més de 500 organitzacions. El recorregut partirà d’Atocha i acabarà a l’avinguda de la Castellana davant de Nuevos Ministerios. Allà intervindran diversos oradors entre els quals hi podria haver l’activista sueca. No se sap res més de la seva agenda ni tan sols quin dia podria intervenir en la Cimera del Clima de Madrid que té lloc fins al dia 13.

Invitació per anar en burro

Per la seva banda, l’Associació de Veïns Fra Hernando de Talavera ha ofert a Greta Thunberg un burro per al seu desplaçament de Lisboa a Madrid, un trajecte de més de 620 quilòmetres, perquè pugui assistir a la Cimera del Clima.

Notícies relacionades

A través d’una carta que l’associació ha publicat en el seu perfil de Facebook, els veïns de Talavera de la Reina (Toledo) han expressat que són «conscients de la importància de sensibilitzar el món per la situació mediambiental» i que per això han decidit afegir-se a la lluita de la jove activista.

L’associació ha explicat a la jove que el burro és el mitjà que han utilitzat els seus avantpassats i que ha sigut «el més respectuós amb el medi ambient en els desplaçaments humans».