Amenaça per al clima

Vídeo | Les desastroses conseqüències dels incendis a Sibèria

Greenpeace difon imatges en les quals explica el terrible impacte climàtic

zcaspvc7uffvt51m / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gairebé quatre milions d’hectàrees estan cremant a SibèriaSibèria, una superfície equivalent a Suïssa. Greenpeace ha editat un vídeo en el qual explica les conseqüències i el que sabem fins ara d’aquest desastre ecològic i climàtic que ha portat el president de Rússia, Vladímir Putin, a ordenar aquest dijous al Ministeri de Defensa a afegir-se a les tasques d’extinció dels nombrosos focs que fuetegen diverses regions.

En el vídeo, l’organització ecologista detalla que els incendis han provocat que les grans ciutats encara estan cobertes de boirina tòxica. Aquests focs emeten 166,5 milions de tones de CO2(o el que és el mateix, gairebé tant com 36 milions d’automòbils en un any).

Les causes de l’origen, com el 90% dels incendis forestals a Rússia, comencen com a resultatd’activitats humanes, segons les estadístiques oficials i la mateixa investigació de Greenpeace. 

Les onades de calor

Segons les imatges per satèl·lits, la majoria dels incendis forestals actuals de Sibèria i l’Orient Llunyà van començar a prop de llocs de tala, al llarg de carreteres i rius on la gent encén fogueres. Les onades de calor intensificades pel canvi climàtic agreugen els incendis a l’afavorir que es propaguin.

Notícies relacionades

Aquests incendis són una amenaça no només per a la població russa sinó per a la humanitat en general. Aquestes emissions són una gran contribució al canvi climàtic. Els incendis forestals, recorda Greenpeace, contribueixen significativament al canvi climàtic a l’emetre CO2, carboni negre i destruir els boscos que segresten carboni i mitiguen el canvi climàtic.

Per tot això, l’oenagé reclama ques’enviïn reforços addicionals per lluitar contra nous focus i ajudar a la població del fum tòxic, així com un augment del pressupost destinat a la protecció davant els incendis, entre altres mesures.