Sostenibilitat

La Generalitat prohibirà les ampolles de plàstic d'un sol ús a les seves dependències

Els contractes de les màquines dispensadores de begudes o venda automàtica hauran d'incloure alternatives als productes plàstics d'un sol ús

plastico

plastico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat prohibirà els envasos d’un sol ús a les dependències, actes públics i de difusió del seu executiu. Així ho va anunciar aquest dimarts, Dia Mundial del Medi Ambient, el president de la Generalitat, Quim Torra, en l’entrega del premi Medi Ambient a diferents entitats.

Torra va confirmar aquesta proposta llançada inicialment pel conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, durant el mateix acte i en la línia dels objectius plantejats per la directiva europea de plàstics i de l’ONU.

Notícies relacionades

La proposta de prohibició, que serà presentada pròximament al Consell Executiu de la Generalitat, podria incloure ampolles de begudes, coberts, plats, vasos i bastonets per remoure begudes, va avançar Calvet. Com a alternativa, a la Generalitat s’hauran d’utilitzar prioritàriament productes reutilitzables o fabricats amb materials compostables, vidre, paper o fusta.

Per assolir aquest objectiu, els òrgans de contractació especificaran la prohibició a l’executar-se contractes en els detalls de contractació de serveis de màquines de venda automàtica, càterings i restauració, i definiran, sempre que sigui possible, sistemes de distribució alternatius com l’ús de gerres, sortidors o sistemes de dipòsit, devolució i retorn.