ECOLOGIA

El món declara la guerra al plàstic el Dia Mundial del Medi Ambient

L'Índia és l'amfitriona d'aquesta edició que lluita contra els residus plàstics

tortugaplastico

tortugaplastico

2
Es llegeix en minuts
Felipe Valenzuela

El Dia Mundial del Medi Ambient no és estrany que els governs revelin les seves facetes més ecològiques. L’Índia és el país que apadrina aquesta edició, una iniciativa creada el 1974 perl’Organització de Nacions Unides per promoure la sensibilització i la protecció de l’ecosistema.

La temàtica d’aquest any gira entorn de la lluita contra la producció de residus plàstics il’Índia, país amfitrió d’aquesta edició, prohibirà l’ús del polietilè, el material plàstic més bàsic que s’utilitza per crear bosses de comprar i envasos per a detergents o xampús. Aquesta regulació es posarà en funcionament a partir de l’1 de gener del 2019 i excluirà els recipients destinats a productes bàsics com la llet, l’oli o medicaments. Cada any s’utilitzen 500.000 milions de bosses i gairebé 8 milions de tones de residus acaben a l’oceà.

A la platja de Puri, l’artista Sudarsan Pattnakiha construït una tortuga de 16 metres de llarg i 9 d’ample a partir de sorra i acabada amb centenars d’ampolles de plàstic. Centenars de tortugues moren cada any per la presència de plàstics al mar al confondre escombraries amb menjar. “Se’ls bloqueja el sistema digestiu i això les mata”, explica Pattnaki a la Televisió de Nova Delhi.

AlNepal, el Ministeri de Boscos i Medi Ambient ha creat una campanya amb polítiques per millorar el control de residus i cura d’àrees urbanes, incloent-hi el Kathmandu Valley una destinació de peregrinació vital per a hindús i budistes.

Les incineradores de Tòquio

Notícies relacionades

El Japó és el país que lidera el control de residus amb 19 centres d’incineració només a Tòquio. Malgrat no ser el mètode més amigable amb el medi ambient, els centres que eliminen les escombraries generades a la capital nipona estan equipats amb "l’última tecnologia i eficients mètodes curosos amb l’ecosistema", segons el mitjà Hindustantimes. Experts expliquen que aquestes instal·lacions incineren els residus i mantenen el gas produït a més de 850º, després el traslladen a un refrigerador, que evita la formació d’elements nocius amb l’ecosistema abans de llançar-lo per les xemeneies.

la Xina tenen clar que el que és primordial és protegir el territori forestal. Per això, el govern adoptarà una política que crearà nous boscos de la mida d’Irlanda, ja que vol aconseguir que el 23% de tot el país siguin només zones verdes. Segons ha publicat la ‘China Daily’, l’Estat xinès plantarà 6,66 milions d’hectàrees per aconseguir 208 milions d’arbres al seu territori.