felí rodamon

Capturat el linx ibèric detectat a l'àrea metropolitana de Barcelona

Els agents rurals han trobat l'animal al Baix Llobregat

zentauroepp43572502 detectat un linx ib ric a l  rea metropolitana de barcelona 180601131753

zentauroepp43572502 detectat un linx ib ric a l rea metropolitana de barcelona 180601131753

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Agents Rurals han capturat aquest dimecres al Baix Llobregat el linx ibèric detectat fa uns dies a l’àrea metropolitana de Barcelona i que va ser alliberat el 2015 a Portugal. Es tracta d’un exemplar mascle, batejat amb el nom de Litio, que va néixer el 2014 al centre de cria i captivitat d’El Acebuche, a Huelva, i és el primer que es veu a Catalunya des de principis del segle XX.

Notícies relacionades

Per a la captura del linx amb la col·locació de gàbies trampa, els Agents Rurals han comptat amb el suport de tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat i d’un equip tècnic i veterinari del projecte Iberlince, en el qual participen Portugal i Espanya i que pretén recuperar la distribució històrica de l’espècie a través de la reintroducció. Aquest últim grup d’especialistes procedeix de Sevilla i està format pel biòleg Miguel Ángel Simón, director del projecte de reintroducció del linx a la península Ibèrica, juntament amb un veterinari i dos biòlegs més de la Junta d’Andalusia.

Quan va ser detectat, l’animal estava en un emplaçament inadequat per garantir-ne la seguretat, a prop d’infraestructures viàries i nuclis urbans. El linx ja havia sigut capturat el 5 de maig del 2016 a la finca Gibraleón de Huelva, després d’observar carències en la seva adaptació al medi natural. Així, va ser traslladat al Centre de Recuperació d’Espècies Amenaçades (CREA) de Huelva perquè presentava signes de debilitat i, una vegada recuperat, va anar tornat a ser alliberat al Vale do Guadiana, de Portugal, tot i que dies després el senyal GPS del dispositiu que se li va col·locar com a collar va deixar d’emetre senyals. La insegura ubicació on ha sigut localitzat ara i el fet que no hi hagi linxs femelles en aquesta zona per poder-se reproduir fan també que resulti prou improbable que Litio es quedi a Catalunya.

Temes:

Agents rurals