On Catalunya

FREQÜENT AL MEDITERRANI

Trobada una balena morta en la platja de Montgat

El rorqual comú ha sigut trobat a la sorra de la platja de Montgat per uns veïns. 

El rorqual comú ha sigut trobat a la sorra de la platja de Montgat per uns veïns.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns veïns han trobat aquest dilluns una balena morta a la platja de Montgat (Maresme). Es tracta d'un rorqual comú, segons han informat fonts municipals. Alguns dels que han descobert l'animal han alertat les autoritats.

Agents rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca; tècnics municipals de Montgat; tècnics responsables de litoral de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i agents del Seprona de la Guàrdia Civil s'han desplaçat a la zona on es troba el cetaci per decidir com evacuar-lo.

Primer a Badalona

Notícies relacionades

La balena, que segons les primeres estimacions mesuraria 13 metres de longitud i pesaria 12 tones, s'havia vist inicialment a les costes de Badalona, encara que finalment ha acabat a la platja del municipi veí.

El descobriment de balenes encallades o mortes a les costes mediterrànies és freqüent, encara que també d'animals vius d'aquest tipus. Segons dades d'un estudi dut a terme per biòlegs de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, el 2016 es van veure al mar Mediterrani, entre Catalunya i les Illes Balears, 631 en total cetacis, unes dades que indiquen un repunt de les poblacions estudiades a causa, amb molta probabilitat, de factors ambientals.

Temes:

Animals Platges