AL ZOO

Neixen sis cries de gasela al Zoo de Barcelona per repoblar el Sahel

El naixement dels animals forma part d'un projecte europeu per aconseguir recuperar l'espècie a l'Àfrica

gacelas-en-el-zoo-de-barcelona

gacelas-en-el-zoo-de-barcelona

1
Es llegeix en minuts

Sis cries de gasela dorcas ('Gazella dorcas osiris'), animal natural del Sahel, han nascut al Zoo de Barcelona després que, fa 10 anys, s'iniciés una col·laboració amb un projecte europeu a fi de recuperar aquesta espècie a l'Àfrica.

Seguint les indicacions de la coordinadora del Programa Europeu de Conservació (EEP) de la gasela dorcas, el maig de l'any passat va arribar al zoo barceloní un mascle jove d'aquesta espècie originària de l'Àfrica amb la missió de renovar la línia genètica de la població que viu als zoos europeus.

CONSERVACIÓ DE L'ESPÈCIE

'L'asturià', que és com els cuidadors anomenen aquest nou mascle reproductor, va néixer en un centre de cria d'Astúries i ja s'ha estrenat com a pare de quatre mascles i dues femelles. Les noves cries conviuen amb la resta del grup, format pel seu pare 17 femelles més, que portaran els noms dels seus cuidadors i cuidadores.

Notícies relacionades

Els responsables del zoo han destacat que aquests nous naixements tenen lloc 10 anys després del primer trasllat d'exemplars al Senegal dins del projecte de recuperació d'aquesta espècie portat a terme per l'Estació Experimental de Zones Àrides d'Almeria del CSIC, amb el suport de diversos zoos europeus i l'estreta col·laboració del Zoo de Barcelona, que ha proporcionat finançament i assessorament veterinari i pedagògic al projecte d'exemplars.

Segons el zoo, el futur de la gasela, que es troba en situació vulnerable als seus hàbitats d'origen -als deserts i les estepes del nord de l'Àfrica-, és ara més esperançador, i es preveu que nous exemplars nascuts als zoos europeus, inclòs el de Barcelona, serveixin en un futur pròxim per repoblar noves àrees originàries d'aquesta espècie al Senegal.