DES DE L'AGOST PASSAT

França prohibeix els plats de plàstic

Amb la nova legislació, tampoc estaran permesos ni els coberts, ni els vasos fets d'aquest material, inclosos els que s'usen a les màquines de cafè de l'oficina

Les empreses tenen fins al 2020 per adaptar-se i fabricar aquests productes amb materials biològics que es puguin reciclar

35495250 60

35495250 60 / Bertrand Combaldieu (AP)

1
Es llegeix en minuts

Els esforços recents de França per reduir la contaminacióFrança reduir la contaminació també afectaran els que disfruten de menjar a l'aire lliure, ja que, sota una nova i controvertida llei, els que vagin de pícnic ja no podran fer servir vasos de plàstic per beure, tampoc coberts ni plats d'aquest material.

I la vida a l'oficina també serà diferent, perquè les màquines expenedores de cafè ja no donaran vasos de plàstic.

FINS AL 2020 DE MARGE

La nova mesura, que va entrar en vigor a l'agost, donarà als productors fins a l'any 2020 per assegurar-se que tots els plats venuts a França provinguin de fonts biològiques i es puguin usar en el compost. Això segueix a la prohibició de les bosses de plàstic vigent des del juliol.

Notícies relacionades

Encara que diversos països també han prohibit les bosses de plàstic, França sembla que és el primer a introduir una restricció als estris de plàstic.

La mesura arriba després que París fos seu d'una important conferència el mes passat sobre canvi climàtic. A més, el Govern socialista té la intenció de situar França al capdavant de la lluita ambiental.