Premis ‘Antena TrenLab’

El binomi Mataró-Renfe impulsa la innovació sobre mobilitat a la capital del Maresme

El TecnoCampus, epicentre universitari local, presenta nova edició d’uns guardons en què participa l’operadora de transport

Una partida de 384 milions del pacte Estat-Generalitat anirà destinada a pacificar la N-II al Maresme

La Policia de Mataró ‘desocupa’ un local que presentava «greus deficiències»

El binomi Mataró-Renfe impulsa la innovació sobre mobilitat a la capital del Maresme

TecnoCampus Mataró

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró, a través del TecnoCampus com a epicentre universitari de la capital del Maresme, s’ha marcat com a directriu de ciutat innovar en matèria de mobilitat, objectiu per al qual cobra rellevància el vincle de la ciutat catalana amb Renfe.

Mostra d’això ha sigut la trobada entre el president de Renfe, Raül Blanco, i de l’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), aquest dilluns 17 de juliol per presentar la segona edició dels premis ‘Antena TrenLab Mataró’, els quals s’han posat de manifest a les instal·lacions amb el mateix nom del TecnoCampus, el propòsit del qual és «impulsar solucions innovadores en l’àmbit de la mobilitat», segons relata el centre universitari en un comunicat.

‘Antena TrenLab Mataró’ és el primer node territorial de la xarxa que impulsa Renfe com a espai d’innovació oberta i emprenedoria en mobilitat sostenible que s’ubica al TecnoCampus.

A més de llançar la segona convocatòria dels premis, durant l’esdeveniment s’ha presentat la nova web del projecte, que permet seguir l’agenda d’activitats i novetats de l’ecosistema de mobilitat sostenible, així com les característiques de la segona edició dels premis i testimonis de les empreses de la primera.

Prèviament, durant una visita a l’estació de Renfe de Mataró, Blanco i Bote han pogut conèixer de la mà dels seus impulsors les propostes desenvolupades en els últims sis mesos pels guanyadors de la primera edició dels premis, les marques Cactus, Wipass, Drukatt i Hypervisoul.

Les categories dels premis

Amb una dotació de 150.000 €, els premis s’articulen entorn de quatre categories:

‘Railway Station Experience’, enfocat en la recerca de solucions que afavoreixin l’accessibilitat universal a les persones (40.000 €).

  • ‘Railway Station Experience’,accessibilitat universal

‘Costumer happiness’, orientat a desenvolupar solucions que facin possible l’adequació i adaptabilitat del transport ferroviari als diferents usos i necessitats de mobilitat (40.000 €)

  • ‘Costumer happiness’,

‘Safety Rail’, que pretén millorar les condicions de seguretat, especialment des de la perspectiva de gènere (40.000 €).

  • ‘Safety Rail’,

‘Keep it open!’ que pretén buscar noves empreses que puguin inspirar amb solucions disruptives que encara no estiguin implementades àmpliament al sector ferroviari (30.000 €).

  • ‘Keep it open!’

Notícies relacionades

A més de la dotació econòmica, està previst que les quatre empreses guanyadores gaudeixin d’un procés d’acceleració de la solució de sis mesos que inclou la possibilitat de testejar la solució en l’entorn de Mataró i el Maresme, tal com han fet les empreses en la primera edició.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró