La policia local de Mataró ‘desocupa’ un pis que presentava «greus deficiències»

Policía Local de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia local de Mataró va desallotjar divendres, dia 14, un local ocupat al barri mataroní de Rocafonda i l’ha protegit per evitar nous intents d’ocupació.

Segons va comunicar el cos policial, l’immoble presentava «deficiències greus» i es va ‘desocupar’ «en aplicació del protocol municipal que permet actuar en cas de risc».

Del local, que es troba al carrer Pablo Picasso, 64, els ocupants van marxar voluntàriament quan se’ls va notificar el decret de desallotjament, per la qual cosa no va ser necessari sol·licitar ordre judicial per emprendre la ‘desocupació’.

Per la seva banda, l’alcalde David Bote (PSC), un dels més bel·ligerants de la regió metropolitana amb el fenomen de les ocupacions, va expressar la seva satisfacció per la ‘desocupació’ portada a terme pel cos policial del municipi: «Continuem mantenint una política de tolerància zero amb les ocupacions».

Mataró, juntament amb Badalona, i Sabadell són casos paradigmàtics perquè, malgrat la caiguda dels registres estatals, les dades del 2022 les situaven com les grans ciutats a més distància de la mitjana catalana d’ocupacions.

Notícies relacionades

Segons dades dels Mossos d’Esquadra, el cas més extrem és Badalona, amb 1.169,1 casos per cada 100.000 habitants, més del doble que els 448,1 de Catalunya. En el cas de Mataró, hi ha més de 760 pisos ocupats per cada 100.000 habitants, un 69% més que la mitjana catalana. 

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró