Mataró instal·la càmeres de videovigilància als carrers «per millorar la seguretat»

  • El Pla de Videovigilància, que s’acaba de presentar, preveu la instal·lació de 66 càmeres en 6 «zones sensibles» de la ciutat

Mataró instal·la càmeres de videovigilància als carrers «per millorar la seguretat»

AJUNTAMENT DE MATARÓ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró fa un pas més en el desplegament de polítiques de seguretat al municipi. Aquest divendres, l’alcalde, David Bote; acompanyat pel regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Jerez i el cap de la Policia Local han presentat el nou Pla de Videovigilància de Mataró. «Amb el desplegament de les càmeres volem garantir una vigilància continuada de les sis zones més sensibles de la ciutat, millorar la percepció de seguretat i disposar d’elements de prova de fets delictius que es puguin produir», ha resumit l’alcalde, David Bote.

Distribució de les càmeres

En total, s’instal·laran 66 càmeres «en sis zones sensibles de Mataró», explica el consistori. Les ubicacions són la plaça de Miquel Biada, el carrer de Rosselló, el Parc de Rocafonda, la zona d’oci nocturn del Pla d’en Boet, la plaça de Santa Anna i la Rambla, i la zona PIC (Pla d’Impuls al Centre). Les imatges que gravin es visualitzaran des de la Sala de Coordinació de la Policia Local.

Les càmeres estaran distribuïdes per 38 punts de control situats a les sis zones definides, i seran o bé de seguretat ciutadana (46) o bé de control de trànsit (20). «La instal·lació de les càmeres a la via pública s’emmarca en el compromís de la Policia Local d’utilitzar les eines tecnològiques per augmentar l’eficàcia i l’eficiència, i així donar un millor servei a la ciutadania», explica l’alcalde Bote.

Els dispositius de videovigilància són d’última tecnologia: tenen visió nocturna, disposen d’un sistema de detecció intel·ligent i d’alerta d’incidències, i d’una resolució òptica de gran abast que permet identificar cares i matrícules a 400 metres de distància. Les imatges gravades s’emmagatzemaran durant 30 dies i podran ser utilitzades com a prova.

Pel que fa a les 20 càmeres de control de trànsit, es tracta de lectors de matrícules que també graven l’entorn. Se situaran als punts d’accés a la zona PIC (13) per autoritzar-hi l’entrada i controlar el temps d’estada. També a les vies que condueixen al centre (7). El consistori assegura que les càmeres «permetran fer una millor gestió del trànsit (es podrà controlar el flux de vehicles) i complementaran les funcions de seguretat ciutadana de la Policia Local (identificant vehicles sospitosos, sostrets o en investigació)».

Cinc mesos d’obres i 1,6 milions de pressupost

La instal·lació del sistema de videovigilància s’ha adjudicat per 1,6 milions d’euros. L’ajuntament espera la resolució d’una sol·licitud de subvenció per poder finançar-ne part del cost amb fons europeus.

Notícies relacionades

Les obres d’instal·lació tenen una durada prevista de cinc mesos. Ja han començat les primeres proves de connexió i s’instal·larà senyalització informativa sobre la ubicació de les càmeres quan els dispositius entrin en funcionament, previsiblement a la tardor. L’ajuntament assegura que s’està estudiant ja la viabilitat d’instal·lar més càmeres de seguretat en altres punts de la ciutat.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró