SEGURETAT ALS COMERÇOS

Mataró presenta una aplicació mòbil perquè els comerços puguin alertar la policia local amb un sol clic

L’aplicació, anomenada ‘Seguretat Mataró’, ja està disponible per a dispositius iOS i Android

Mataró presenta una aplicació mòbil perquè els comerços puguin alertar la policia local amb un sol clic

AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Jerez, han presentat aquest divendres al matí una nova aplicació per millorar la seguretat dels comerços de la ciutat.

«El compromís número u de l’Ajuntament és millorar la seguretat a la ciutat i per això ens hem compromès a posar més policies al carrer, millorar els seus recursos i oferir-los més eines», ha explicat l’alcalde Bote.

Botó del pànic

L’aplicació, que ja està disponible per a dispositius iOS i Android, consta d’un botó virtual que emet una alarma silenciosa i avisa la Policia Local si a l’establiment es produeix algun incident relacionat amb la seguretat. Quan es rebi l’avís, la policia activarà de manera immediata els recursos per donar resposta.

En el cas en què l’emergència que es produeixi al comerç no estigui relacionada directament amb la seguretat ciutadana, sinó amb una emergència mèdica o un incendi, l’aplicació també dirigirà l’usuari al 112.

L’Ajuntament informa que el cost de desenvolupament de l’aplicació ha tingut un cost de gairebé 17.000 euros. Una despesa cofinançada pels fons europeus Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

A disposició de tots els veïns

Si, per ara, l’aplicació només està a disposició dels comerços de Mataró, l’Ajuntament assegura que també estarà a l’abast de tota la ciutadania, per obrir un nou canal de comunicació amb la Policia Local que serveixi per poder resoldre dubtes a l’usuari perquè accedeixi al recurs més adequat en funció de si la seva necessitat està relacionada amb qüestions de seguretat, convivència i trànsit.

La nova aplicació s’emmarca en «el compromís de la Policia Local d’utilitzar les eines tecnològiques per millorar l’eficiència i donar un millor servei a la ciutadania», assumeix el consistori mataroní.

Notícies relacionades

La implantació d’aquesta aplicació s’emmarca en les polítiques que el govern municipal està tirant endavant en matèria de seguretat, com per exemple la instal·lació de càmeres subjectives en els agents del cos local de policia, per gravar actuacions perilloses, o la pròxima instal·lació de càmeres de videovigilància en alguns punts de la ciutat.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró