Orientació professional

Arrenca la segona edició de la Fira Mataró Orienta

  • La fira mataronina d’educació i orientació professional tindrà lloc fins al 25 de març

Arrenca la segona edició de la Fira Mataró Orienta

AJUNTAMENT DE MATARÓ

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Des d’aquest dimecres i fins dissabte, dia 25, els joves mataronins que busquin orientació professional per al seu futur laboral poden visitar la segona edició de la Fira Mataró Orienta, que se celebra al centre cívic Pla d’en Boet.

La fira, de fet, no només està pensada per als joves, sinó que també hi poden trobar informació i assessorament els adults, les famílies i els professionals de l’orientació laboral i de l’educació.

Aquesta fira ofereix activitats relacionades amb informació d’estudis, descobriment de noves ocupacions i assessorament en tot el procés que desemboca a la presa de decisions. És per això que és important que hi acudeixin també les famílies, ja que representen un actor determinant per a als joves que són en el moment de decidir per on es dibuixarà el seu futur educatiu i laboral.

Reduir l’índex d’abandonament escolar

Mataró Orienta es proposa anar més enllà del mateix municipi i proposa recursos formatius i d’orientació del mateix ajuntament, però també d’altres institucions públiques, com el Consell Comarcal del Maresme, o altres agents del territori.

El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, explica a EL PERIÓDICO que l’objectiu principal de la fira és reduir l’abandonament escolar: «Dos dels motius que provoquen aquest abandonament són la falta d’orientació i de coneixement del que es fa en l’entorn més immediat, així com la falta d’acompanyament en el procés de decisió».

Successora de la Setmana de l’Orientació

La que comença aquest dimecres és la segona edició de la Fira Mataró Orienta. La primera, la de l’any passat, va congregar uns 1.700 assistents i va suposar la transformació de l’antiga Setmana de la Informació i de l’Orientació Professional. La transformació va respondre a la intenció de l’Ajuntament de Mataró de reforçar la seva política formativa fent coincidir els tres serveis implicats (Educació, Ocupació i Joventut), i posant el concepte d’orientació en el centre.

El regidor d’Educació explica que el canvi es va decidir pensant no només en els alumnes que comencen l’educació postobligatòria, sinó també en les persones que es volen continuar formant al llarg de tota la seva vida.

Notícies relacionades

Aquest any, el consistori es proposa arribar als 2.000 assistents a la fira, gràcies al gairebé centenar d’activitats preparades per tota la ciutat. Entre d’altres, destaquen les visites organitzades a empreses de la zona per conèixer la tasca que desenvolupen.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO